Kız kardeşinin tedavisi için banka soydu! Kendi parasını çekti

Yayın tarihi: 15 Eylül 2022 Perşembe 10:33 am - Güncelleme: 15 Eylül 2022 Perşembe 2:19 pm

Lübnan’da Salı Hafız isimli kadın kız kardeşinin kanser tedavisini karşılayabilmek oyuncak silahla banka bastı. Ancak Salı Hafız, bankada sadece kendi hesabındaki parayı çekti ve kaçtı. Halk ise bu girişimi ‘tebrik’ etti.

Lübnan’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kendi hesabındaki parayı çekemeyen Salı Hafız, kız kardeşinin kanser tedavisi masraflarını karşılayabilmek için diğer mağdurlarla birlikte bankayı basıp hesabındaki 13 bin doları çekti. Oyuncak silahıyla bankayı basan Hafız parayı vermezlerse bankayı ateşe vereceklerini söyledi.

Serbesiyet’te yer alan habere göre, Sali Hafız banka yetkililerinin bu tehdit karşısında hesabındaki 13.000 doları vermesi üzerine bankayı terk etti. Hafız, “Kaybedecek hiçbir şeyim yok, yolun sonuna geldim. Banka memuruna iki gün önce gittim ve kardeşimin öldüğünü, zamanının olmadığını söyledim. Çekebileceklerimi söyledikleri miktar yetersizdi. Öyle bir noktaya geldim ki kardeşimin tedavisi için böbreğimi satacaktım.” dedi.

 HALK TEBRİK ETTİ

Lübnanlılar sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda Sali Hafız’ı tebrik etti. Yapılan paylaşımlarda, “Allah seni korusun”, “Helal olsun”, “Tebrikler”, “Sen bizim kahramanımızsın” gibi ifadeler yer aldı.

Geçen Ağustos ayında da Lübnalı bir adam banka hesabından babasının hastane masraflarını karşılamak için elindeki silahla banka şubesini basmış, 30.000 dolar çektikten sonra tutuklanmıştı.

Bankalar kar vatandaş borç rekoru kırıyor! “Yurttaş yüksek faiz altında eziliyor”