Akıl almaz olay! Kız bebeği diri diri gömmeye çalışan dede suçüstü yakalandı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2019 Pazar 10:01 am - Güncelleme: 3 Kasım 2019 Pazar 10:01 am

Korkunç olay, Hindistan’ın Haydarabad şehrinde meydana geldi. Bir kız bebeği diri diri gömmeye çalışan dedesi ve arkadaşı, polis tarafından suçüstü yakalandı.

Otobüs durağının önünden geçen bir otomobilin sürücüsü, durağın yakınında toprağı kazan iki kişiyi gördü. Ellerinde battaniyeye sarılı bir bebek olduğunu fark eden sürücü, durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan polis dede ile yanındaki arkadaşını suç üstü yakaladı. Dede ile arkadaşı kız olduğu öğrenilen bebeği öldüğü için gömdüklerini ileri sürdüler. Ancak polisin yaptığı incelemede bebeğin yaşadığı belirlenirken, şüpheli iki kişi polis tarafından gözaltına alındı. Bebek ise sağlık kontrolü için hastaneye kaldırıldı.

KIZ BEBEKLER MADDİ YÜK OLARAK GÖRÜLÜYOR

Evlendiklerinde ödenecek çeyiz nedeniyle maddi yük olarak görülen kız bebeklerin öldürülmesi konusu Hindistan’da giderek artan bir sorun olduğu biliniyor. İki hafta önce de Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde canlı halde gömülmüş, yeni doğmuş bir kız bebeği bulunmuştu.