Kız arkadaşını darp edip, 9 kişiyi otomobille ezen şahısa mahkemeden skandal karar

Yayın tarihi: 6 Ocak 2020 Pazartesi 3:17 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2020 Pazartesi 3:54 pm

İstanbul’da otomobilinin içinde kız arkadaşını darp eden, kendisine engel olmak isteyenlerin üzerine aracını sürüp 9 kişiyi yaralayan ve pompalı tüfekle kalabalığın üzerine ateş açıp bir kişiyi yaralayan Görkem Sertaç Göçmen’in annesi hakimlikten istifa edip oğlunun avukatlığını üstlenmişti. 32 yıla tadar hapis istemiyle yargılanan Görkem Sertaç Göçmen tahliye edildi.

İstanbul Bakırköy’de 6 Eylül 2018’de üniversite öğrencisi Görkem Sertaç Göçmen kız arkadaşını darp etmiş ardından kendisine tepki gösteren vatandaşların üzerine aracını sürerek 9 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Göçmen, aynı gün yakınlarda olan evine gidip balkondan aşağıdakilere pompalı tüfekle ateş etmiş ve bir kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

32 yıl hapis istemiyle yargılanan Görkem Sertaç Göçmen’in avukatlığını hakimlikten istifa eden Aynur Göçmen yapıyordu. Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Görkem Sertaç Göçmen tahliye edildi.

Göçmen ilk duruşmada yaptığı savunmada kız arkadaşı A.A.’yı dövmediğini ileri sürerek kız arkadaşının kendi kendisine vurduğunu söylemişti. A.A. ise Göçmen’in kendisini zorla arabanın içinde tuttuğunu belirterek ““Arabanın içinde darp edildiğimi gören çevredekiler müdahale etmeye çalıştı. Ben şoka girmiştim. Korktuğum için araba bekledim inseydim benim üstüme doğru sürerdi. Görkem, alkollüydü. Kalabalığın üzerine aracı kasten sürdü. Olaydan sonra arabadan indim ve şoku atlatmaya çalıştım. Anne ve babası beni defalarca aradı ancak açmadım. Baskılarına daha fazla boyun eğmek istemiyorum” demişti.