Kıyıya vuran yunusu kurtardı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2021 Perşembe 12:53 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2021 Perşembe 12:54 pm

Sinop’ta aracıyla yolda geçerken kıyıya vuran yunusu fark eden Mehmet Ersoy, yunusu kurtardığı anları sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşım ilgi odağı olurken İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden de Ersoy’a teşekkür geldi.

Sinop’un Türkeli ilçesinde etkili olan lodos nedeniyle bir yunus karaya vurdu. Bu sırada aracıyla yoldan geçen Mehmet Ersoy yunusu fark ederek, denize ulaştırdı.

Ersoy’un sosyal medyadan paylaştığı o anlara ilişkin görüntüler, yoğun ilgi gördü.

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TEŞEKKÜR

Görüntüler üzerine Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayla Mehmet Ersoy’a teşekkür edildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Denizlerdeki tüm canlıları korumak ve onlara sahip çıkmanın güzel örneğini gördük. Türkeli ilçemizden Mehmet Ersoy adlı vatandaşımız örnek bir davranış gösterdi. Türkeli ilçemizde rotasını şaşırarak kıyıya vuran yunusu seyahat halindeki araçta, çocuklarının uyarısıyla gören ve müdahale eden Mehmet Ersoy, onu ait olduğu Karadeniz’in masmavi sularına dönmesi için yardımcı oldu. Bizler de Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak bu duyarlılığından dolayı vatandaşımıza teşekkür ederiz denildi.”