Kıyı Ege, Batur’la devam

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 12:44 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 12:44 pm

Yeniden Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçilen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm başkanların pandemi sürecinde en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Tüm belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, güven tazeleyerek yeniden Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı oldu.

Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin Olağan Meclis Toplantısı, Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkez’inde yapıldı. Önce encümenini toplayan Kıyı Egeler Birliği daha sonra Olağan Meclis Toplantısı’na geçerek, birlik başkanı, başkan vekilleri, yedek katip üyeler, encümen ve komisyon üyelerini belirledi. 9 yeni üyenin birliğe katıldığı toplantıda 2020 mali yılı Kesin Hesap ve Ekli Cetvelleri ile 2020 Faaliyet Raporu da görüşülerek onaylandı.

Başkanlar buluştu

Toplantıya Afyonkarahisar Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Antalya İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan adına Başkan Vekili Derman Çelik, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler adına Başkan Vekili Hasan Metin, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç da katıldı.

‘Pandemide hizmet’ teşekkürü

Toplantının açılışında birlik çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Batur, yaşanan pandemi sürecine dikkat çekerek, “Gerçekten hiç aklımıza gelmeyen, bütçemizde tasarlamadığımız hizmetleri yürütüyoruz. Tüm belediye başkanları, birlikte görev yaptıkları meclis üyesi arkadaşlarıyla bu süreci en iyi şekilde yürütmeye çalışıyor. Ben de tüm belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu. Batur birlik üyelerine yönelik seminer çalışmalarının online ortamda sürdürülmesi için gerekli altyapının hazırlandığını belirterek, eğitimlerin yakında başlayacağını da kaydetti. Daha önce yurtiçinde ve yurtdışında yapılan seminerlerin pandemi yüzünden gerçekleştirilemediğini hatırlatan Batur, hayatın normale dönmesiyle bu çalışmalara da kaldıkları yerden devam etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

9 yeni üye katıldı

Batur’un konuşmasının ardından Kırklareli İğneada, Yozgat Yerköy, Bartın Kurucaşile, Denizli Babadağ, Burdur il, Çorum Sungurlu, Aksaray Yeşiltepe, Samsun Terme, Kastamonu Cide belediyelerinin birliğe katılım başvuruları da oylanarak kabul edildi. Böylece birliğin üye sayısı 108 oldu.

Seçim heyecanı

Yeni üyelerle güçlenerek seçimlere giden birlik Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la yola devam kararı aldı. Batur güven tazeleyerek, yeniden başkan olurken, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan birinci başkan vekili, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da ikinci başkan vekili olarak seçildi. Konak Belediyesi Meclis Üyesi Nesrin İlkutlav ile Narlıdere Belediyesi Meclis Üyesi Serpil Akgün asil katip, Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Sema Özbaş ile Foça Belediyesi Meclis Üyesi Mukaddes Yarba ise yedek katip üye oldu.

Encümen üyeleri

Yapılan oylamalarla Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da encümen üyeleri olarak seçildi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin komisyonları ise şöyle oluştu:

Plan bütçe komisyonu

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çiğli Belediye Başkanı S. Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, plan bütçe komisyonu üyesi olarak seçildi.

Mahalli idareler komisyonu

Ahmet Şahin, Yılmaz Göksu, İbrahim Özkara, Taner Tekin, Gökhan Kafalı mahalli idareler komisyonunda yer aldı.

Çevre komisyonu

Seçil Adalet Işık, Mehmet Şerif Demir, Mustafa Tınaz, Hasan Metin, Raşit Dirim çevre komisyonuna seçildi.

Kültür ve turizm komisyonu

Nuran Uğur, Bayram Özdemir, Tarık Erdil, Ali Gül ve Nezahat Salon kültür ve turizm komisyonunda görev aldı.

İmar komisyonu

Filiz Sırma Uluç, Gül Ülker, Yeşim Tekoğlu, Gülten Taşbaş, Aras Kaynarca imar komisyonuna seçildi.

Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu

Leyla Oruç, Mukaddes Yarba, Emel Aslan Hür, Nuran Uğur, Sema Özbaş kadın erkek fırsat eşitliği komisyonunda yer aldı.

Hukuk komisyonu

İlker Bakioğlu, Can Ersoy, Savaş Dağdeviren, Yavuz Selim Özgan, Serkan İnceoğlu hukuk komisyonuna seçildi.

Sağlık komisyonu

Leyla Oruç, Nezahat Salon, İbrahim Özkara, Taner Tekin ve Yeşim Tekoğlu sağlık komisyonunu oluşturdu.

Organik tarım komisyonu

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Nilgün Alparslan, Ömer Yıldız ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran organik tarım komisyonuna seçildi.

Raporlar da onaylandı

Toplantıda ayrıca birliğin 2020 mali yılı Kesin Hesap ve Ekli Cetvelleri ile 2020 Faaliyet Raporu da görüşülerek onaylandı.