Kısıtlamayı ihlal ederken yakalanınca araçtan inip elinde tüfekle kaçtı!

Yayın tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi 2:37 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi 2:37 pm

Aksaray’da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden Kerem K. elinde tüfekle yaklaşık 80 metre boyunca polisten kaçtı, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Aksaray’da sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı cumartesi günü akşam saatlerinde İl Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, rutin kontrollerini yaparken Veyis C.’nin kullandığı 68 ABJ 662 plakalı otomobili durdurdu.

Bu sırada araçtan inen Kerem K., elinde tüfekle koşarak kaçmaya başladı. Peşinden koşan polis, yaklaşık 80 metre kovaladıktan sonra Kerem K.’yi yakaladı. Kovalamaca anı da 2 iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kerem K.’nin kaçtığı sırada sürücü Veyis C. de aracıyla kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamaca sonucu araç durduruldu. Sürücü Veyis C., yanındaki Nuray Ç. ve İpek Ö. ile tüfekle kaçan Kerem K., gözaltına alındı.

Şüphelilerin ilk ifadesinde sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri ve yanlarında ruhsatsız tüfek olduğu için kaçtıklarını öne sürdüğü öğrenildi.

Tüfeğe el konulurken, 4 kişiye kısıtlamayı ihlal ettikleri gerekçesiyle 12 bin 600’er lira ceza uygulandı. Ayrıca sürücü Veyis C.’ye araçla ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçtığı için de 314 lira cezası daha uygulandı. İfadelerinin ardından serbest bırakılan 4 kişi hakkında da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.