Kısıtlamalar esnetilecek mi? Erdoğan’dan açıklama

Yayın tarihi: 26 Şubat 2021 Cuma 3:01 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 3:23 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs kısıtlamalarının esnetilip esnetilmeyeceği ile ilgili olarak Bilim Kurulu’nun Pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısında bilgi vereceğini, toplantıda kafeteryalar, restoranlarla ilgili kararlar alınacağını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar’daki Büyük Selimiye Camisi’nde kıldı.

Namazın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, şöyle konuştu:

ERMENİSTAN’DAKİ DARBE GİRİŞİMİ

“Darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz mümkün değil. Askerin devreye girmek suretiyle burada böyle bir darbe çığırtkanlığına girmiş olması kabul edilebilir bir şey. Eğer bir yönetim değişikliğine gidilecekse bu yönetim değişikliğini Ermenistan halkı yapar. Bunu da Ermenistan halkının tasarrufuna bırakmak lazım. Paşinyan’ı zaten halk kendisi alaşağı edecek konuma gelmiştir ama olay darbe olunca darbeye bakışımız bu noktada farklıdır.

KISITLAMALAR ESNETİLECEK Mİ?

Bilim Kurulumuzun çalışmaları pazartesi günü Kabine’ye gelecek. Orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi illerde ne konumda olduğunu orada Sağlık Bakanımız bizlere takdim edecek. Sonra da bizler ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, kafeteryalarla ilgili ne adımlar atarız, otellere varıncaya kadar ne yapmamız gerekiyor, bunların kararını Kabine toplantısında alacağız.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Çevre Şehircilik bakanlığı her türlü adımı atmış bulunuyoruz. Bu proje ta benim Büyükşehir Belediye Başkanlığıma dayanan bir projedir. Hala ana muhalefet ‘Yaptırmayız, istemeyiz…’ Yahu siz neyi istiyorsunuz ki.. Sel felaketi oldu, İzmir ne hale geldi biliyorsunuz. İstanbul ne hale geldi, görüyorsunuz. Tedbirleri var mı? İstanbul’da çöp dağları aynen benim belediyeyi devraldığım zamandaki gibi yükselmeye başladı. Sen belediye başkanı değil misin? Bu çöpler neden kaldırılmıyor.

İnadına ifadesini ben İstanbul’a güzellik kazandıracağız, yeni değil, projemiz hazırdır. Şu anda projemiz alternatifleriyle hazırdır ve bu projeyi Karadeniz’i Marmara’ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi hayran hayran gelip yerinde izleyecek. Her türlü adımı şu anda atmış bulunuyoruz. Ne bundan ana muhalefet anlar ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar.”