Eminönü’nde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması yoğunluğu: Sosyal mesafe unutuldu!

Yayın tarihi: 30 Aralık 2020 Çarşamba 6:17 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2020 Çarşamba 6:20 pm

Yılbaşı akşamı başlayacak ve 4 Ocak sabahı sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Eminönü’nde alışveriş yoğunluğu yaşandı.

31 Aralık akşamı 21.00 itibarıyla başlayacak ve 4 Ocak Pazartesi Sabahı 05.00’te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Eminönü’nde alışveriş yoğunluğu yaşandı.

Koronavirüs pandemisinin başından bu yana en yoğun günlerinden birini yaşayan Eminönü’nde, özellikle kuruyemiş ve kahvaltılık satan dükkanların tezgahlarında alışveriş telaşı vardı. Öte yandan, sosyal mesafe kuralına uymanın mümkün olmadığı da dikkat çekti.

“ESKİ YILBAŞLARI BİTTİ”

59 yıldır Eminönü’nde bir baharat dükkanı işleten Gülşan Acar, kalabalığın nedeninin sokağa çıkma kısıtlaması olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Eski yılbaşları, bayramlar bitti. 3 gün tatil diyor millet, bu kalabalık ondan. Yoksa böyle olmaz. Eskiden kahveci kuyruk, şekerci kuyruk, kuruyemişçi kuyruk olurdu… Bunların hepsi bitti. İnşallah güzel günler bizi bekliyor. Yarından sonra kapalıyız diye bu kalabalık. Yoksa burası 1, 2, 3 kişi…”

“ÇOK KALABALIK AMA ÇIKMADAN DA OLMUYOR”

Eminönü’ne alışveriş yapmak gelen Neslihan Yener ise “Alışverişe geldik yılbaşı için. Ayrıca ben iş yapıyorum, mal almaya geldim. Uğramışken de yeni yıl için bir şeyler alalım dedik. Genellikle kahvaltılık, kuruyemiş öyle şeyler. 4 gün boyunca çıkmayı düşünmüyoruz çünkü. Çok kalabalık. Çıkmak zorundayız, çıkmadan da olmuyor” dedi.