Kişisel bilgileriniz sosyal medyada ne oluyor

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 9:11 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 9:35 am

Yapılan bir çalışma, sosyal medya kullanan hiç kimsenin güvende olmadığını ortaya koyuyor. İşte kişisel bilgileriniz ve güvenliğiniz için kritik haberimizin detayları.

Kişisel bilgileriniz sosyal medyada ise muhtemelen bundan hiç hoşlanmazsınız. Elbette şu anda sosyal medya platformlarında bazı bilgilerimiz bulunuyor. Ancak bu bilgiler çoğunlukla sadece yaşadığınız yer ve ilgi alanlarınız tarzında oluyor. Yapılan bir araştırma ise, dolandırıcıların sosyal medya hesaplarınızdan birçok bilgiyi çaldığı ve tekrar başka sosyal medya platformlarında satışa sunduğunu gösteriyor.

kişisel bilgileriniz

İnternet üzerinden kişisel bilgilerinizi satışa çıkaran kişilerin birçok hedefi olabiliyor. Bunlardan en sık rastlanan iki tanesinden bahsedelim. İlk olarak sizin verilerinizi büyük şirketlere satabiliyorlar. Birçok kuruluş internet kullanıcılarının kişisel bilgileri ile reklam politikalarını düzenleyebiliyor. Böylece satış rakamları daha büyük bir artış yaşıyor.

Kişisel verilerin çalınmasından sonra dolandırıcıların en çok yaptığı ikinci iş ise kredi kartı bilgilerinize ulaşmak. Eğer banka hesap bilgilerinize bir şekilde ulaşırlarsa, burada para çekim veya alışveriş gibi işlemler yapılabiliyor. İkincisi kullanıcılara biraz daha ağır zararlar verebiliyor. Özellikle de banka hesaplarında yüksek miktarda para bulunduran kişiler mağdurlar arasında.

Şimdilerde sosyal medya platformlarında dolandırıcıların ne kadarlık ücret karşılığında bilgi sattığı ortaya çıktı. Twitter’da 13 bin pounddan fazla para olan kredi kartlarına ait bilgiler 100 pound ile alıcı buluyor. Dolandırıcılar tarafından belirlenen rakamlara göre üç kredi kartına ait bilgiler 200 pounda satılıyor. Sahte pasaportların da önemli bir gelir kaynağı olduğu görülüyor. 3.000 pound karşılığında sahte pasaport elde etmek mümkün. Facebook ve Instagram gibi platformlardan da kişisel bilgiler satılıyor. Kişisel verilerinizi korumak adına şifrelerinizi düzenli olarak değiştirmenizi öneriyoruz.

Huawei P40 inceleme! Gelişmiş fotoğrafçılık deneyimleri!