Kış aylarına girmemiz otomobil fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Yayın tarihi: 15 Eylül 2021 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 14 Eylül 2021 Salı 5:33 pm

Eylül ile birlikte ikinci el oto fiyatları düşecek mi? Bu soru pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Aslında yaz aylarında fiyatların artıp, kış aylarında da artan fiyatların düşmesine ya da normale dönmesine alışığız. Fakat bu döngü son 1 – 2 yıldır bozulmuş durumda.

Özellikle 2020 yılında yaşanan pandemi sonrasında Türkiye’deki otomobil döngüsü yerle bir oldu.

2020 yılında dünyayı etkisi altına alan pandemiden ötürü hem sıfır, hem de ikinci el otomobil fiyatları önemli oranda arttı. Üstelik bu artışın simetrik bir düşüşü de olmadı. Bir anda otomobil fiyatları 2 hatta 3 kart artınca sektördeki tüm dengeler de yerle bir oldu.

otomobil fiyatları

Peki tekrardan kış aylarına girmemiz otomobil fiyatlarını nasıl etkileyecek? Eskide olduğu gibi yine otomobil fiyatları düşecek mi? Dürüst olmak gerekirse mevcut koşullarda otomobil fiyatlarının düşmesi pek de mümkün görünmüyor.

Özellikle de içerisinde bulunduğumuz şartlarda, yani pek çok bayide sıfır otomobil bulmak bile imkansızken, kış aylarına girdik diye otomobil fiyatlarının düşmesini beklemek nafile bir ümit olacaktır.

Bizim size tavsiyemiz otomobil almayı düşünüyorsanız çok fazla beklememeniz. Çünkü beklediğiniz her gün otomobil fiyatlarının bir tık daha artması muhtemel görünüyor.

Covid 19 aşısı olmadı, online ders alması engellendi