Kırmızı Kedi Yayınevi’ne saldırı davasında karar

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 11:04 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 11:04 pm

Kırmızı Kedi Yayınevi’ne yapılan saldırıya ilişkin davada karar çıktı. Sanıklar Hüseyin Uğur Yaman ile Mustafa Tonkal, “tehdit ve mala zarar verme” suçlarından 2 şer yıl 11’er ay hapis cezası ile 6 bin 80 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Sabahattin Önkibar’ın toplatılan “Devlet Bahçeli Ve MHP İçin Her Şey” kitabını yayımlayan, Kırmızı Kedi Yayınevi 10 Şubat 2017’de kar maskeli 2 kişi tarafından saldırıya uğradı.

Yayınevinin Beyoğlu Gümüşsuyu’nda bulunan binasının camlarını çekiçle kıran saldırganlar, “Sabahattin Önkibar akıllı olsun” diye bağırarak kaçtı.

Güvenlik kameraları üzerinde yapılan incelemelerin ardından Kabataş yönüne kaçan saldırganların Hüseyin Uğur Yaman ile Mustafa Tonkal isimli kişiler oldukları tespit edildi.

HAPİS VE PARA CEZASI

Sözcü’nün aktardığına göre; İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde sanıklar hakkında açılan davada karar çıktı. Mahkeme, sanıklara “Sabahattin Önkibar’a karşı iştirak halinde birden fazla kişi ile birlikte kendisini tanınmayacak hale koymak suretiyle tehdit” suçundan ayrı ayrı 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Sanıkların ‘sabıkasız oluşu ve verilen cezanın geleceklerindeki olası etkisini’ dikkate alan mahkeme, 1/6 oranında indirim yaparak cezayı 2 yıl 11 aya indirdi.

Mahkeme, Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon’a karşı ‘İştirak halinde mala zarar verme’ suçundan ise sanıklara ayrı ayrı 304 günün karşılığı olarak 6 bin 80 TL adli para cezası verilmesine hükmetti.