Kırmızı halıda toplama kampı ‘mizanseni’: ‘Dalga geçer gibi’

Yayın tarihi: 31 Ocak 2019 Perşembe 10:16 am - Güncelleme: 31 Ocak 2019 Perşembe 10:16 am

2. Dünya Savaşı yıllarında bir casusluk hikayesini konu alan “Çiçero” filminin galasında kırmızı halıya oyuncak bebeklerin üst üste yığılı olduğu ‘mizansen’ tepkilere neden oldu.

Yapımcılığını Mustafa Uslu’nun yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı “Çiçero” filminin 16 Ocak’ta İstanbul’da yapılan filminde kırmızı halıda üst üste yığılı oyuncak bebekler kullanıldı.

27 Ocak Uluslararası Holokost Anma Günü haftasında gerçekleşen galaya gelenlerin toplama kampı ‘mizanseninin’ yanından geçip gittiği görüntüler Türkiye’deki azınlıklar ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Molinas: Anlaşılmaz cehalet

Şalom gazetesi yayın yönetmeni İvo Molinas, görüntülerle ilgili Twitter’dan paylaştığı mesajda “Çiçero filminin galasına bakınız. Bu anlaşılmaz cehaleti, bilinçsizliği nasıl anlatacağız?” dedi.

Şalom gazetesi Karel Valansi de attığı tweet’te “Çok çirkin, saygısızca…” dedi ve ekledi: “Bir de dalga geçer gibi 27 Ocak haftasında.”
Fishman: Bunu yapanlar ne düşünüyor?

“Akıllarından ne geçiyordu?”

Brooklyn Üniversitesi’nden Louis Fishman (Türkiye-Ortadoğu) uzmanı şunları yazdı:

“Wow, sadece wow: Türkiye’de 2. Dünya Savaşı’nda geçen Çiçero filminin açılış galasında partiye katılanlar toplama kampının arasından geçiyor. Bu Uluslararası Holokost Anma Günü’nden birkaç gün sonra. Akıllarından ne geçiyordu?”