Kırmızı bültenle aranan Urfi Çetinkaya yakalandı

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 10:34 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:45 am

Emniyet Genel Müdürlüğü, uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş cezası bulunan Urfi Çetinkaya‘nın İstanbul’da yakalandığını açıkladı.

Hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik birimi ve İstihbarat Başkanlığının gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında bugün İstanbul Sarıyer’de yakalandı. Operasyona, TEM ve Özel Harekat polisleri de destek verdi.

KARDEŞİ DE GEÇEN YIL YAKALANDI

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl mayıs ayında düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, Urfi Çetinkaya’nın kardeşi ve yeğeni de yakaladı.

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde “arananlar” listesinde yer alıyordu. Çetinkaya, darbenin ardından silah, mermi ve gümrük kaçakçılığı suçlaması ile yakalanıp tutuklandı.

Çetinkaya, 18 Mayıs 1988’de de polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vuruldu. Bu olayın ardından hayatına tekerlekli sandalyeye mahkum olarak devam eden Çetinkaya, farklı yıllarda düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında da adı anılan ilk isimlerden biri olmayı sürdürdü.

ZİNDAŞTİ GEÇMİŞİ

Urfi Çetinkaya’nın ismi son yıllarda İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile de yan yana geldi.

Ortak oldukları, yurt dışına gönderilen ve yakalanan 5 ton eroinin 2 ton 200 kilosunun Urfi Çetinkaya’ya ait olduğu öne sürüldü.

FETÖ’cü firari savcı Zekeriya Öz’e Urfi Çetinkaya ve Naci Zindaşti tarafından rüşvet verildiği iddiaları da dava dosyalarına girdi.

Kapsül operasyonunda baronun kardeşi yakalandı