Kırmızı bültenle aranan Hırvat uyuşturucu baronu Nenad Petrak İstanbul’da yakalandı

Yayın tarihi: 18 Kasım 2023 Cumartesi 9:24 am - Güncelleme: 18 Kasım 2023 Cumartesi 9:46 am

Kırmızı bültenle aranan Hırvat uyruklu uluslararası uyuşturucu karteli lideri Nenad Petrak’ın Üsküdar’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Hırvat uyruklu uluslararası uyuşturucu karteli lideri Nenad Petrak’ın İstanbul Üsküdar’da yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda “İstanbul’da düzenlenen ‘Kartel2 Operasyonu’ ile Hırvatistan makamlarınca Interpol tarafından; kırmızı bülten ile aranan, Güney Amerika’dan elde edilen uyuşturucuyu Avrupa’ya dağıtan, Avrupa çapında yapılan ‘Adriatica Operasyonu’ kapsamında organize suç örgütün elebaşı olarak tanımlanan, uluslararası uyuşturucu ‘karteli’ Hırvatistan uyruklu Nenad Petrak Üsküdar’da yakalandı” ifadelerini kullandı.

Petrak’a dair bilgi veren İçişleri Bakanı “Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan ve Avrupa’da bu uyuşturucuyu dağıtan uluslararası uyuşturucu kartelinin elebaşı Nenad Petrak, Hırvatistan adli makamlarınca ‘Kasten Adam Öldürme’ suçundan Interpol tarafından kırmızı bülten ile uluslararası seviyede aranıyordu. Petrak, Hırvatistan Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nin (USKOK) raporuna göre dokuz kadar ülkede çok sayıda insanı kendi suç örgütüne bağlayan bir zehir taciri” değerlendirmesinde bulundu.

Havalar nasıl olacak? AKOM’dan İstanbullulara hafta sonu programını iptal ettiren uyarı!

Ayşe Acar’ın katilinin cinayet öncesi paylaşımı ortaya çıktı: Öfkeyle oturursam zararsız kalkmam