Kırklareli’nde oyların yeniden sayılmasına karar verildi

Yayın tarihi: 3 Nisan 2019 Çarşamba 5:13 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2019 Çarşamba 5:13 pm

Kırklareli’de, MHP ve AKP’nin oyların yeniden sayılması yönündeki talebini değerlendiren Merkez İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Seçimlerde bağımsız aday olan Mehmet Siyam Kesimoğlu seçimi MHP’li Derya Bulut’a karşı 248 oy farkla kazanmıştı.

 

MHP ve AKP’liler oyların yeniden sayılması için başvurusunu değerlendiren Kırklareli Merkez İlçe Seçim Kurulu 170 sandığın yeniden sayılmasına karar verildi.

Kesimoğlu’na destek çağırısı yapan Muharrem İnce ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte Kırklareli Adalet Sarayı’na geldi. Karar sonrası bir açıklama yapan Muharrem İnce “Moralinizi yüksek tutun sonuçta burası da dağ başı değil hukuk devleti” dedi.

“BURASI DAĞ BAŞI DEĞİL HUKUK DEVLETİ”

Bağımsız aday olan kişi de siyasi partiyle aynı haklara sahip olduğunu belirten İnce, “Yani siyasi partinin adayı bir adım önden mi başlıyor? Sabırlı olalım, emin olun 248 sayısı artacak. Ben bundan hiç kuşku duymuyorum. Sayın İmamoğlu’na da Sayın Kesimoğlu’na da desteğimiz sonsuz. Moralinizi yüksek tutun sonuçta burası da dağ başı değil hukuk devleti” şeklinde konuştu.
İnce sosyal medya hesabından ise; “Kırklareli’nde milletin tercihi Mehmet Siyam Kesimoğlu olmuştur. Ayak oyunlarıyla, seçim kurullarına baskı yaparak bu gerçeği değiştiremezsiniz. Kırklareli Adliyesi önünde Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun yanındayız” şeklinde paylaşımda bulundu.

“HERKESİN HAKKINI ARAMAYA HAKKI VARDIR”

MHP’nin oyların yeniden sayılmasına ilişkin ilçe seçim kuruluna yaptığı itiraz kabul edildiğini hatırlatan Mehmet Siyam Kesimoğlu “Biz de şimdi İl Seçim Kurulu’na dilekçemizi yazıp itirazımızı yapıyoruz. Süreç devam ediyor. Biz haklıyız. Sayımlar bittikten sonra inanıyorum ki oyumuz daha da artacak. Telaş etmeye gerek yok sabırlı bir şekilde gelecek kararı bekliyoruz. Biz hak, hukuk, adalet dedik, elbette herkesin hakkını aramaya hakkı vardır. Biz de buna saygı duyuyoruz, sabırla gelecek kararı bekliyoruz.”