Kırklareli’nde İmamoğlu rüzgarı esti

Yayın tarihi: 30 Mart 2023 Perşembe 6:50 pm - Güncelleme: 30 Mart 2023 Perşembe 6:50 pm

Kırklareli, 30 Mart Perşembe günü, Ekrem İmamoğlu’nu ağırladı. Kırklarelililer, İmamoğlu’nun geçiş yapacağı ve yürüyerek dolaşacağı tüm güzergahlara akın etti. Fevzi Çakmak Bulvarı’ndaki esnaf ziyaretinde İmamoğlu, yoğun bir izdiham ve sevgi seli karşılaştı. Yaşlısından gencine, kadınından erkeğine ve hatta çocuklar bile İmamoğlu’nu yakından görmek, konuşmak, fotoğraf çekilebilmek için büyük çaba saferttiler. Beraberinde Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile yürüyen İmamoğlu hiçbir vatandaşın talebini kırmadı. Pencerelerde ve balkonlardaki vatandaşlarla da selamlaştı. Saat 13:30’da ise Cumhuriyet Meydanı’nıda, hem Mehmet Siyam Kesimoğlu, hem de Ekrem İmamoğlu binlerce vatandaşa hitap ederek, alandaki heyecanı ve coşkuyu doruğa çıkardılar.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Mart Perşembe günü Kırklareli’ne geldi. Saat 11:00’da Kavaklı beldesi yol ayrımında oldukça coşkulu bir kabalığın beklediği İmamoğlu’nun konvoyu alkışlar eşliğinde karşılandı. Arabadan inen İmamoğlu ile eşi Dilek İmamoğlu’nu ilk karşılayanlar, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve eşi Sibel Kesimoğlu oldu. Karşılama heyetinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanı, merkez ilçe başkanı, ilçe başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili hazır bulundu.
Ekrem İmamoğlu, Kırklareli ziyaretine Atatürk Evi’nden başladı. Yayla Meydanı’nda kendisini bekleyen coşkulu kalabalığı selamlayarak, beraberindeki heyet ile içeri giren İBB Başkanı, Başkan Kesimoğlu ve Atatürk Evi rehberinden yapı ile ilgili bilgiler aldı.

Daha sonra Fevzi Çakmak Bulvarı’nda yürüyerek, esnafları ziyaret etti, kendisini görmek isteyen vatandaşlarla konuştu, fotoğraf çekildi. Ekrem İmamoğlu, büyük bir izdiham ve sevgi seli arasında belediye binasına geldi. Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu burada, Mehmet Siyam Kesimoğlu ve eşi Sibel Kesimoğlu ile başkanlık makamında görüştü. İmamoğlu, ardından Belediye Meclis Salonu’nda, belde ve ilçe belediye başkanları ile bir araya gelerek sohbet etti. Ekrem İmamoğlu, saat 13:30’da ise hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, hem de Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı sıfatıyla halka seslendi. İmamoğlu’nun konuşması öncesinde Kırklarelililerle ilk olarak Mehmet Siyam Kesimoğlu bir araya geldi.

“CUMHURİYET MEYDANI’NDAN TÜRKİYE’YE HAYKIRIYORUZ”

Konuşmasına; coşkulu kalabalığı selamlayarak başlayan Kesimoğlu; “Millet İttifakı’nın çok saygıdeğer paydaşları merhaba. Başı Istranca Dağları kadar dimdik, yüreği ayçiçeği tarlası kadar zengin, yüzü her zaman aydınlığa dönük sevgili hemşehrilerim merhaba. Laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin yılmaz savunucuları, merhaba. Mutlu İnsanlar Kenti Kırklarelimin nabzı ‘Mustafa Kemal’ diye atan özel ve güzel insanları merhaba. Muhteşemsiniz. Artık burada aday yok. Burada Cumhurbaşkanı yardımcımız var. Kırklareli’nden, Cumhuriyet Meydanı’ndan Türkiye’ye haykırıyoruz. Geliyor gelmekte olan. Ayak sesleri geliyor. Ne diyor; ‘Ben Kemal geliyorum’ diyor” diyerek sözlerine devam etti.

 

“HEP BERABER AYAĞA KALKACAĞIZ”

14 Mayısta bir kader seçimine gidildiğini ifade eden Kesimoğlu; “Ama sonuç bugün burada belli. Her şey çok güzel olacak. Hep beraber ayağa kalkacağız. Ülkenin kaderine el koyacağız. Millet İttifakı olarak ülkenin geleceğine el koyacağız. Farklılıklarımız olabilir. O farklılıklar hepimizin zenginliği. Bu vatan dediğimiz toprak parçası üzerinde yan yana, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Çünkü her birimizin ortak paydası demokrasi, Cumhuriyet, hukuk devleti, insan hakları, laiklik, bayrak. Ve hepimizin sevdası değil, kara sevdası Mustafa Kemal Atatürk” diye konuştu.
14 Mayıs’tan sonra yepyeni bir başlangıç yapılacağının altını çizen Başkan Kesimoğlu, bu seçimde sadece milletvekili oylaması yapılmayacağını, ülkedeki tek adam rejimine kırmızı kart gösterileceğini ifade ederek şöyle devam etti:

“14 MAYIS AKŞAMI HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

“21 yıldır bizi karanlığın merkezine taşıyan bu iktidara ‘dur’ diyeceğiz. Onları, geldiği karanlığa göndereceğiz. Hep birlikte başaracağız. Bu kurulacak parlamentoda görev yapacak milletvekillerimiz, Türkiye’nin ihtiyacı olan bütün yasa değişikliklerini gerçekleştirecekler. 21. yüzyılda bu ülkenin yaşadığı bütün olumsuzlukları ortadan kaldıracaklar. Ve biz bunu 14 Mayıs akşamı hep birlikte başaracağız. Ve o parlamentoda çağdaş uygarlığa ülkemize taşıyacak, boyu kadar yüreğiyle, mütevazi, uzlaşmacı, yardımsever, devlet adamı, siyaset adamı kimliği ile genel başkanımız, millet ittifakının adayı Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 14 Mayıs akşamında ülkemizin başında görmekten ve bu zafere katkı yapmaktan dolayı biz mutlu olacağız. Bugün bizim için çok daha farklı bir gün. Türkiyemize 31 Mart 2019 akşamı bir güneş doğdu. Dünyanın kıskandığı, eşsiz İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na hepimizin gururu değerli Ekrem İmamoğlu geldi. Kolay değildi, yıllar sonra orada iktidara gelebilmek. Ama sevgili büyükşehir belediye başkanımız 150 günde 150 büyük projeyi hayata geçireceğini vadetti ve hepsini hayata geçirdi. Tüm engellemelere karşı. Ve sempatik o güzel insan beraberinde saygıdeğer eşi Dilek hanımefendi ile birlikte bugün Mutlu İnsanlar Kenti’ne hoş geldiler. Onları bağrımıza basıyoruz biz. Kendisi yerel yönetimdeki başarısını sadece İstanbulla sınırlı tutmak istemiyor. Sayın Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapmaya hazır mıyız değerli hemşehrilerim? Kendisini seviyoruz, yolu da açık olsun, bahtı da açık osun. Sandıkta güller açacak, her şey çok güzel olacak.”
Daha sonra Kırklarelililere, Cumhuriyet Meydanı’nda bekleyen binlerce heyecanlı yüreğe Ekrem İmamoğlu hitap etti. Sözlerine, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı liderlerinin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın selamını getirdiğini belirterek başlayan İmamoğlu şöyle devam etti:

 

“TARİH YAZMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

“İktidar istiyoruz, niçin? Bir kişinin iktidarı hiç değil, bir ailenin iktidarı asla değil. Biz 86 milyon insanımızın iktidarı için yola çıktık. Bir akıl diyor ki ‘Ben bilirim, ben ne dersem o doğru.’ 14 Mayıs’ta ‘ben’ diyen aklı evine göndereceğiz. Yolumuz uzun, enerjimiz var, gençliğimiz de var. Bu enerjimizi yükseltmemiz lazım. Nereden başlayalım dedik? Trakya’dan, Kırklareli’nden başlayalım dedik. Sizlerle birlikte tarih yazmak için yola çıktık.”

 

“MEMLEKETİMİZİN YENİDEN YAPILANMAYA İHTİYACI VAR”

Demokrasiyi, hak, hukuk ve adaleti tekrar düzene sokarak güçlü bir şekilde milletin önüne koyacaklarını vurgulayan İmamoğlu; “Yoğun bir çalışmanın içerisinde olacağız, memleketimizin yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı var. Onun için yola çıkıyoruz. Gençlerimiz konuşacak, gençlerimiz fikirlerini istediği her yerde söyleyecek. Onlar özgürleştikçe üretecekler, memleketin en yaratıcı unsurları olacaklar. Bu memlekette üniversiteler niçin kapalı, aklınız alıyor mu? Gençlerin eğitim alamaması için karar alacak kadar gözleri kararmış insanlardan bu memleket kurtulsun diye yola çıkıyoruz” diye konuştu.
Bu ülkede her şeyin olduğunu, güzel Kırklareli’nin, doğa harikası eşsiz bir coğrafyada yer aldığını söyleyen İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

 

“PRANGALARIMIZDAN KURTULMALIYIZ”

“Memleketimizin neresine gidersem gideyim hayranlık duyuyorum. Ama prangalarımız var. Bunlardan kurtulmalıyız. Bu memleketin zenginliklerini bir avuç insanla değil, milletiyle paylaşan akıl iktidara geliyor. Çok önemli bir zaman dilimindeyiz dostlar. Hepimiz geleceğimizi düşünüyorsak, yarını düşünüyorsak elimizi taşın altına koyacağız. Efendim sağcıymış, solcuymuş yok! Memleketimin en kuzeyinden en güneyine, en batısından en doğusuna her yurttaşımızla bu yolculuğa çıkacağız. Oyumuzu millet için kullanacağız, oyumuzu Millet İttifakı için kullanacağız.”

“ÇÜNKÜ SİZ VARSINIZ”

Kadrolarının çok zengin olduğunu hatırlatan Ekrem İmamoğlu; “En başta Genel Başkanımızın devlet aklı, vicdanı zihninizde dursun. Aynı zamanda bu kadronun içerisinde çok önemli liderler, yöneticiler olduğunu söyledim. Niye çok zengin biliyor musunuz? Çünkü siz varsınız. Önümüzdeki günlerde birçok politikayı, tarımdan ekonomiye, sağlıktan kültüre, memleketimizin 21. yüzyılda dünyada ana üretici olmasını başaracağız. Ben, benim evladımın bir taşeron ülkenin evladı olmasını istemiyorum. Ben üç evladım için ne istiyorsam, aralarınızda gördüğüm gençlerin ürettikleriyle dünyayı salladıkları bir ülke istiyorum. Onun için bunlara zemin hazırlayacak politikaları sunacağız. Ama önce seçimi almamız lazım” diyerek, Kırklareli halkını selamladı ve konuşmasını sonlandırdı.