Kirk Douglas 103’üncü yaşını kutladı

Yayın tarihi: 9 Aralık 2019 Pazartesi 10:55 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2020 Perşembe 3:03 am

Oyuncu oğlu Michael Douglas ve yine oyuncu gelini Catherine Zeta – Jones 103. doğum günü için “O tanrının dünyaya sunduğu büyük bir armağandır. Daha çok yaşayacak” diyerek asırlık Kirk Douglas onuruna aile içinde bir yemek verdi.

Spartacus filmi ile üne kavuşan 1946 – 2004 yılları arasında Hollywood’da kamera karşısında oyunculuk yapan Kirk Douglas doğum gününde 100 yaşındaki 65 yıllık eşi Anne Buydens ile birlikte 103 mum üfledi.
75 yaşındaki oğlu Michael Douglas’ın tüm ısrarlarına karşın onuruna kalabalık doğum günü partisi istemeyen Kirk Douglas halen hayatta olan Oscar ödüllü en yaşlı oyuncu unvanını koruyor.

BELARUS ASILLI

Kirk Douglas (9 Aralık 1916 – 5 Şubat 2020) Belarus asıllı Amerikalı aktör, yapımcı, yönetmen ve yazardı. Bir asırlık , film endüstrisinin Altın Çağının hayatta kalan son yıldızlarından biriydi.

Kirk Douglas, önce sanat adı olarak Isadore Demsky’i seçmiş ancak Broadway Tiyatro Yönetmeni Guthrie McClintic bu adı itici bularak kendisine yeni bir ad seçmesini istemişti. Issur Danielovitch çok sevdiği çizgi filmden ön ad Kirk‘ü ve New York Tiyatro Akademisi’nde kendisine büyük destek veren hocasının soyadı Douglas’ı alarak Kirk Douglas olarak sinema dünyasına atıldı.

1960 yılına kadar birçok filmde rol almasına karşın zirveye 1960 yapımı Stanley Kubrick’ın Spartacus filmiyle çıktı. Bu film sonrası Hollywood’da aranan aktör oldu.

İlk eşi Diana Dill’den kendisi gibi sinemaya merak saran oğlu Michael Douglas doğdu. Ancak Kirk Douglas İtalyan yıldız Anna Maria Pier Angeli’ye aşık olunca ilk eşini boşadı. Ne var ki Kirk Douglas Paris’te yanına asistan olarak işe aldığı Anne Buydens’e ani bir kararla evlenme teklifinde bulundu. 29 Mayıs 1954’te nikah masasına oturdular. O gün Kirk Douglas yeni eşine “Yüz yıl da yaşasak birbirimizi asla bırakmayacağız”dedi ve sözünde durdu.

Kirk Douglas’ın Spartacus yanında 1957 yapımı ‘Zafer Yolları’ filmi ile başrollerini Burt Lancaster ile paylaştığı ‘Vahşi Mücadele’ filmleriyle hafızalara kazınmıştı.

Kirk Douglas, Oscar ödülünü ancak 1996’da alabildi.

 

Kirk Douglas’ın Spartacus filmiyle üne kavuşmuştu. Kirk Douglas 103. yaşını kutladı