Kırım Haber Ajansı’nın Türkiye Temsilcisi Aydın Taş öldürüldü iddiası

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 4:50 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 4:50 pm

Kırım Haber Ajansı’ndan Aydın Taş ofisinde ölü bulundu. İYİ Partili Vedat Yenerer ve iş insanı İsmet Yüksel olayın cinayet olabileceğini iddia etti.

Türkçe, Rusça, İngilizce yayın yapan Kırım Haber Ajansı’nın (QHA) Türkçe Yayın Yönetmeni Aydın Taş Ankara’daki ofisinde ölü bulundu. Aydın Taş’ın öldürüldüğü ileri sürüldü.

QHA’nın internet sitesinde Taş’ın ölümüne ilişkin, “Kırım Haber Ajansı’nın Türkçe Yayın Yönetmeni Aydın Taş bugün hayatını kaybetti. QHA olarak Türkçe Yayın Yönetmenimiz Aydın Taş’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” denildi. Açıklamada ölüm nedenine dair bir bilgi yer almadı.

Duvar’ın haberine göre, Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici İş İnsanları Derneği (TURKSİD) Ukrayna Başkanı İsmet Yüksel, Taş’ın ölümüne ilişkin yaptığı paylaşımda “Geçen hafta kaybolan Kırım’da Ayder Cumaladdinov asılarak ölü bulundu. Yine bugün Kırım’da Osman Acıosmanov asılarak ölü bulundu. Bu kadar tesadüf olabilir mi? Neler oluyor!!?” diyerek cinayet şüphesine dikkat çekti.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi gazeteci Vedat Yenerer de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Taş’ın öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Yenerer paylaşımında, “Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkiye Yayın Müdürü, Aydın Taş, Ankara’da QHA Türkiye Temsilciliğinde SİCİMLE BOĞULMUŞ olarak ölü bulunmuştur. Polis incelemesi sürüyor. ESRARENGİZ ölüm Kırım Milli Meclisi çevresindeki 4. ölüm olmuştur. Türk milliyetçisi Taş, Azerbaycan’a da giremiyordu” dedi.