Halk sokağa döküldü Kırgızistan seçimleri iptal edildi

Yayın tarihi: 6 Ekim 2020 Salı 1:53 am - Güncelleme: 6 Ekim 2020 Salı 11:47 am

Kırgızistan’da hafta sonu yapılan seçimler muhaliflerin protestoları sonucu iptal edildi. Protestocular Cumhurbaşkanlığı Sarayı işgal etmişti.

Kırgızistan’da hafta sonu yapılan seçimler sonucu barajı geçemediği söylenen partilerin destekçileri ve üyeleri seçim sonuçlarını protesto etti. Protestocular, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Meclis binasını işgal etti. Kırgızistan Merkezi Seçim komisyonu seçimleri iptal ettiğini açıkladı.

MUHALİF PARTİ LİDERİ VE ÜYESİ YARALANDI

Polisin sert müdahalesi sonucu, plastik mermi isabet eden Ata Meken partisinin lideri Canar Akayev ile ses bombasının isabeti sonucu parti üyesi Eldar Abakirov yaralandı.

Protestocular Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi’nin binasının kapısını kırarak içeri girdi
Protestocu grupla polis arasında yaşanan arbede sonrası göstericiler Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan uzaklaştırıldı. Saatler sonra yeniden toplanan grup bu kez saray ve meclis binasının bulunduğu alana girdi. Protestocular Bişkek’teki Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi’nin binasının kapısını kırarak içeri girdi.

CUMHURBAŞKANINDAN “İHTİYATLI OLMA” ÇAĞRISI

Sputnik Türkiye’nin Akipress’ten aktardığı bilgiye göre; yaşanan arbedede polis ve göstericilerden toplamda 65 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ise protestoculara ‘ihtiyatlı olun’ çağrısında bulundu.