Kiralık katil tutmakla suçlanan Türk doktor ABD’de tutuklandı

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 10:50 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 10:50 am

ABD’de kök hücre ve viral hastalıklar üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan doktor Serhat Gümrükçü ‘cinayete azmettirmek’ten tutuklandı. Gümrükçü ve iş arkadaşı Berk Eratay kiralık katil tutmakla suçlanıyor.

ABD’de Covid ve HIV gibi viral hastalıkların yanı sıra tedavisine yönelik çalışmalar yürüten 39 yaşındaki doktor Serhat Gümrükçü, federal bir cinayet soruşturmasında tutuklandı. Gümrükçü, 2018 yılında işlenen cinayette kiralık katil tutmakla suçlanıyor. Gümrükçü’nün yanı sıra çalıştığı şirketin Bilgi Teknolojileri Direktörü Berk Eratay da tutuklandı.

Kısa Dalga’nın aktardığına göre, ABD Adalet Bakanlığı soruşturmanın Gregory Davis’in Vermont eyaletinin Danville kentindeki evinden kaçırılarak öldürülmesiyle ilgili olduğunu açıkladı.

6 Ocak 2018’de kaçırılan Davis’in cesedi, ertesi gün evinden birkaç kilometre uzakta, karla kaplı bir alanda elleri bağlı halde bulunmuştu. Davis, başından ve göğsünden vurulmuştu.

ABD’den yapılan açıklamaya göre, cinayetle ilgili ilk olarak 41 yaşındaki Aron Lee Ethridge ve 34 yaşındaki Jerry Banks tutuklandı. Bu kişiler Davis’i kaçırmak ve öldürmekle suçlanırken, ardından da Gümrükçü ile Eratay tutuklandı. Polis, cinayetin gerekçesinin henüz bilinmediğini açıkladı.

Gümrükçü, Los Angeles merkezli Enochian BioSciences isimli şirketin kurucu ortağı. Eratay da aynı şirketin Bilgi Teknolojileri Direktörü konumundaydı. Cinayete azmettirmekle suçlanan ikilinin hüküm giymeleri halinde müebbet hapis cezası almaları bekleniyor.

Doktor Serhat Gümrükçü, kanser hastalarının yüksek dozda kemoterapi almadan tedavi etmesini amaçlayan kök hücre nakli ve viral hastalıklar üzerindeki çalışmalarıyla tanınıyordu.

Ankara kulislerinden ‘erken seçim’ iddiası! İlk defa tarih verildi

Ayasofya’nın milyonluk restorasyon ihalesi Erdoğan’ın arkadaşına gitti