Kiralar rekor kırmaya devam ediyor! İstanbul’da ortalama ev kirası 6 bin 360 lira

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 4:18 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 4:18 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘müjde‘ diye nitelendirdiği konut kredisini açıklamasının ardından kiralar yükselişe geçti. Tüm Türkiye’de kira fiyatlarının yüksekliği konuşulurken, İstanbul’da ortalama kira fiyatı 6 bin 360 TL oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’daki ortalama kira fiyatını açıkladı. Belediyeye bağlı İstanbul Planlama Ajansı, ‘Konut krizi ile mücadele’ çalışmasını yayımlayarak, İstanbul’da yeni kiracılar için ortalama tutarın 6 bin 360 lirayı bulduğunu duyurdu.

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı’ın (İPA) yayımladığı çalışmada İstanbul’da nisan 2022 sonu itibarıyla, mevcut kiracılar için bir senelik kira fiyatları yüzde 45,48 arttığı aynı zamanda yeni kiralık konut ücretlerinin geçen yıla kıyasla yüzde 161,4 oranında artış gösterdiği bilgilerine yer verildi.

KİRACILARIN YÜZDE 85’İ ÖDEMEKTE ZORLUK ÇEKECEK

Yaşamaya elverişli konutlara yalnızca üst gelir grubu ve sermaye birikimi olan kişiler erişebildiği bilgisinin yer aldığı araştırmada önümüzdeki sene de aynı oranda kira artışı yapılması durumunda kiracıların yüzde 85,1’inin kirasını karşılamakta güçlük çekeceği belirtildi.

Erdoğan’ın “müjde” diye duyurduğu konut kredisinin şartları belli oldu