Nisan’da ikinci el otomobillerin ucuzlama ihtimali nedir?

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 3 Nisan 2022 Pazar 2:57 pm

Nisan ayına girmemizle birlikte ikinci el otomobillerin ucuzlayacağına dair bir beklenti oluştu. Peki gerçekten Nisan ayında ikinci el otomobillerin ucuzlama ihtimali nedir?

Bu soru pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Aslında yaz aylarında fiyatların artıp, kış aylarında da artan fiyatların düşmesine ya da normale dönmesine alışığız. Fakat bu döngü son 1 – 2 yıldır bozulmuş durumda. Özellikle 2020 yılında yaşanan pandemi sonrasında Türkiye’deki otomobil döngüsü yerle bir oldu.

2020 yılında dünyayı etkisi altına alan pandemiden ötürü hem sıfır, hem de ikinci el otomobil fiyatları önemli oranda arttı. Üstelik bu artışın simetrik bir düşüşü de olmadı. Bir anda otomobil fiyatları 2 hatta 3 kart artınca sektördeki tüm dengeler de yerle bir oldu.

 

ikinci el otomobil

Peki tekrardan yaz aylarına girmemiz otomobil fiyatlarını nasıl etkileyecek? Eskide olduğu gibi yine otomobil fiyatları artacak mı? Dürüst olmak gerekirse mevcut koşullarda otomobil fiyatlarının artması pek de mümkün görünmüyor. Çünkü satışlar durma noktasına gelmiş durumda.

Özellikle de içerisinde bulunduğumuz şartlarda, yani pek çok bayide sıfır otomobil bulmak bile kolaylaşmışken, yaz aylarına girdik diye otomobil fiyatlarının artmasını beklemek nafile çok doğru değil.

Bizim size tavsiyemiz otomobil almayı düşünüyorsanız çok fazla beklememeniz. Çünkü Türkiye’de otomobil fiyatlarının ne zaman nasıl değişeceğini kestirmek çok da kolay değil.

Nissan Qashqai fiyatları milyona koşuyor!