Kimseyi umursamadan çiğ çiğ yediler!

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2019 Perşembe 7:33 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2019 Perşembe 7:33 pm

Londra’nın Soho mahallesinde yer alan bir vegan pazarında, et tüketimini savunan iki eylemci kürkü hala üzerinde olan sincap leşlerini çiğ çiğ yediği için para cezasına çarptırıldı. Vegan karşıtı eylemci daha önce de Brighton’daki vegan festivalinde çiğ domuz kafası yemişti.

Her ikisi de Londralı olan 22 yaşındaki Deonisy Khlebnikov ve 29 yaşındaki Gatis Lagzdins, Rupert Caddesi’ndeki yemek standında sincap leşlerini ısırırken görüntülendi. Yaşananlardan rahatsızlık duyan bir çocuğun ebeveyninin iki adamdan hayvanları yemekten vazgeçmelerini rica ettiği ancak ikilinin çiğ kemirgenleri yemeye devam ettiği aktarıldı.

SUÇLARINI REDDETTİLER

İkisi de Londra Şehir Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada rahatsızlık, telaş veya sıkıntıya yol açması muhtemel genel ahlaka aykırı davranışlar sergilediklerini reddetti. Ancak ikili suçlu bulundu. Lagzdins kendisini “sv3rige” olarak adlandırdığı YouTube kanalında Khlebnikov’la beraber sincap yedikleri videoyu “Soho vegan pazarında et yediğimiz için hapse atıldık” başlığıyla paylaştı.