Kimlik kartlarında yeni dönem

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 6:15 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2021 Perşembe 6:15 pm

Kimlik kartlarında yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, e-imzaların, kimlik kartına yükleneceğini duyurdu.

Bakan Soylu yapılan yenilikle ilgili “e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız” diye konuştu. E-imza’nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile bürokrasi azaltılacak. Daha önce de ehliyetler yeni kimliklere yüklenmeye başlanmıştı. E-imzaların, kimlik kartına yüklenmesinin bir ay içinde başlanacağını duyuruldu.

E-imza’nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile iş yeri açmak için gereken belgelerden biri daha eksilmiş olacak. Bu düzenlemeyle e-mühür uygulamasına da geçilmiş olacak.

Elektronik imza ile e-devlet üzerinden dava takibi ve sicil işlemleri yapılabilecek. Vergi borçları sorgulanacak, gümrük işlemleri takip edilebilecek.

E-İMZA NEDİR?

Elektronik imza (e-imza), ıslak imza ile aynı amaca hizmet eden, tek farkı fiziki ortamda değil elektronik ortamda oluşturulan bir imza çeşididir. e-İmza, ıslak imza gibi tek şekle sahip olmak yerine belirli karakterlerden, harflerden ya da sembollerden oluşan ve imzalayan tarafın kimliği ile örtüşen bir veridir.

Yandaş medya, eski TÜGVA yöneticisinin FETÖ’den tutuklanmasını TÜGVA belgelerine bağladı