Kim bu takım elbiseli kişi? Gergerlioğlu’nun ifadesi tutanaktan çıkarılmak istendi

Yayın tarihi: 21 Mart 2021 Pazar 5:36 pm - Güncelleme: 21 Mart 2021 Pazar 5:36 pm

İHD MYK Üyesi Kerem Altıparmak, ismini açıklamayan takım elbiseli bir kişinin, Gergerlioğlu’nun gözaltındaki ifadesinden bir bölümün tutanaktan çıkarılmasını istediğini söyledi.

Beş yıl önce paylaştığı bir tweet gerekçe gösterilerek milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu sabah saat 06.30’da TBMM’den yüz kadar polis tarafından gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı yeni bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gergerlioğlu götürüldüğü Kavaklıdere karakolundaki ifade işleminin ardından saat 13.00’de serbest bırakıldı.

Gergerlioğlu’ndan gözaltında ‘kıyafet’ protestosu

“İFADESİNİN BİR BÖLÜMÜ TUTANAKTAN ÇIAKRILMAK İSTENDİ”

Gözaltı sürecini takip eden İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kerem Altıparmak, “Gergerlioğlu’nun ifadesinin bir kısmının tutanaktan çıkarılmak istendiğini belirterek; “Bugün sayın @gergerliogluof’nu ifadesini verirken, ismini açıklamayan takım elbiseli bir kişi, ifadesinde kendisine yönelik muameleye ilişkin bölümün çıkarılmasını talep etti. İfade bu nedenle saatlerce tamamlanamadı. Sonunda da ifadeden Ömer beyin rızası hilafına o bölüm çıktı. Bu bölümü @aransercan ile el yazısıyla tutanağa ekledik, Ömer bey imzaladı” dedi.

“UTANILACAK BİR ŞEY YAPIYORSUNUZ”

Altıparmak, çıkarılmak istene söz konusu bölümle ilgili, “O bölümde bir insanın toplumun gözünün önünde küçük düşürülmek için pijama ve terliğiyle gözaltına alınması yazılı. Utanılacak bir şey yapıyorsanız, sansürlemek yerin utanılacak davranışınızı düzeltin!” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı’ndan skandal talimat… CHP’li vekil Meclis’e sokulmadı