Kilise saldırısında ‘Suşi’ detayı! 34 şüpheli adliyeye sevk edildi

Yayın tarihi: 1 Şubat 2024 Perşembe 10:57 am - Güncelleme: 1 Şubat 2024 Perşembe 10:57 am

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde bir vatandaşın hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı düzenleyen iki kişinin Bahçelievler’deki bir suşi restoranında garson olarak çalıştığı öğrenilirken olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 34’ü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ndeki Pazar ayinine silahlı saldırı düzenlendi. Kar maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetti. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler yakalanırken saldırıdan kısa süre sonra olayla bağlantısı olduğu tespit edilen kişilere ait çok sayıda adrese operasyon düzenlendi, 60 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 26 Şüpheli, sınır dışı edilmek üzere göç idaresine teslim edildi. Aralarında 2 saldırganın da olduğu 34 şüpheli ise, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

SUŞİ RESTORANINDA ÇALIŞIYORLARMIŞ

Öte yandan iki saldırganın Bahçelievler ilçesinde hizmet veren bir sushi restoranında çalıştıkları ortaya çıktı. Bir süreden beri söz konusu restoranda ‘garson’ olarak çalıştıkları öğrenilen şahısların, maddi giderlerini kayıt dışı çalıştıkları bu işyerinden aldıkları maaşla karşıladıkları anlaşıldı.

Kilise saldırganları garson olarak çalışmış

Kaynak: TELE1