Kilise paralarıyla gey seks partileri düzenleyen rahip: Uyuşturucular utandığım şeyler yapmama neden oldu

Yayın tarihi: 23 Eylül 2021 Perşembe 8:57 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2021 Perşembe 8:57 pm

İtalya’da Katolik Kilisesi’ne mensup bir rahip, kilisenin parasını ve bağışları çalarak uyuşturucu satın aldığı ve seks partileri düzenlediği gerekçesiyle 14 Eylül’de ev hapsine alındı. Rahip Francesco Spagnesi, “Uyuşturucular utandığım şeyler yapmama neden oldu” dedi.

Indpendent’ta yer alan habere göre İtalya’nın Prato bölgesinde polis ekipleri, Rahip Francesco Spagnesi’nin arkadaşı olan Alessio Regina’nın “sıvı ecstacy” olarak da bilinen GHB adlı uyuşturucudan bulundurduğuna dair bir ihbar alması üzerine harekete geçti. Ekipler, Regina’nın “flört tecavüzü” vakalarında da adı geçen GHB adlı maddeyi internet üzerinden Hollanda’daki bir adresten satın aldığını tespit etti. Bu uyuşturucuların 40 yaşındaki rahip Spagnesi’nin düzenlediği ev partilerinde kullanıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine hem Spagnesi hem de Regina ev hapsine alındı.

Devam eden soruşturmada polis, Spagnesi’nin son iki yıldır düzenlediği uyuşturucu ve gey seks partilerine katıldığı iddia edilen 200’e yakın kişiyi sorguladı. Şu ana dek bunlardan 15’i partilere katıldığını itiraf etti. Polis, rahibin uyuşturucuları tedarik edip partileri düzenlemek için kilisenin fonlarından ve yapılan bağışlarından yaklaşık 100 bin Euro (yaklaşık 1 milyon TL) çaldığını düşünüyor.

Corriere della Sera gazetesinde yayımlanan habere göre Spagnesi, “Uyuşturucular diğer rahiplere ihanet etmeme, yalan söylememe ve utandığım şeyler yapmama neden oldu” şeklinde konuştu.

Öte yandan Spagnesi’nin avukatı Costanza Malerba, rahibin parti düzenleyen diğer kişilere uyuşturucu sağladığını da itiraf ettiğini söyledi.