Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz’ sözlerine İYİ Parti’den ilk açıklama

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 10:22 am - Güncelleme: 21 Eylül 2021 Salı 10:22 am

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununun çözümü konusunda HDP’yi adres göstermesiyle ilgili İYİ Parti’den ilk açıklama geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununun çözümü konusunda HDP’yi adres göstermesiyle ilgili “HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır” dedi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Dervişoğlu, “HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır. HDP ile AK Parti arasına sıkışan seçmen çıkış yolunu, üçüncü alternatifi arıyor. Hiç kimse Kürt seçmen kitlesini HDP’nin sadık bendesi olarak görmesin. Siyasetin görevi onlara gidecek yeri göstermektir” ifadesini kullandı.

Dervişoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ‘İmralı’yı gayrı-meşru olarak görmesini anlamlı bulduğunu ve desteklediğini’ belirtti.

YAZININ TAMAMI 

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, bir belgesel için yaptığı açıklamada “Devlet dediğiniz kurum gayrı meşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan, bunu yaptı. Devleti İmralı (Öcalan) ile muhatap kıldı mesela… İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz…” ifadelerini kullanmıştı.

HDP’nin önceki dönem eş genel başkanı ise Sezai Temelli de Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına, “Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır. Süreci tıkayan, toplumsallaştırmayan ve masayı deviren AKP çözümsüzlükten medet umarken bu anlayışın çıkmaz sokak olduğu artık görülmelidir” diye yanıt vermişti.