Kılıçdaroğlu’nun korumalarına ‘saldırı’ soruşturması

Yayın tarihi: 30 Nisan 2019 Salı 11:14 am - Güncelleme: 30 Nisan 2019 Salı 11:14 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları hakkında, Kılıçdaroğlu Ankara Çubuk’ta saldırıya uğradığı gün “neden görevde olmadıkları”nın araştırılmasına yönelik olarak soruşturma başlatıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nnu Ankara’nın Çubuk ilçesinde maruz kaldığı saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’ndan dikkat çeken bir soruşturma adımı geldi. Bakanlık, saldırıya ilişkin olarak Kılıçdaroğlu’nun korumaları hakkında soruşturma başlattı.

Sabah‘ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun asker cenazesine gittiği gün yanında 4 korumanın bulunduğu tespit edildi. İçişleri Bakanlığı bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun korumalarıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında diğer 14 korumanın o gün neden orada olmadığı araştırılıyor. Korumaların o gün kaçının izinli olduğu, kaçının görevde olduğu, görevli olan korumaların o gün olay yerine gidip neden gitmedikleri tek tek inceleniyor. Soruşturma tamamlandığında İçişleri Bakanlığı korumalarla ilgili gerekli idari ve yasal işlemlere başlayacağı belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta bir televizyon kanalında CHP liderine yapılan saldırı ile ilgili bilgi verirken “Kılıçdardoğlu korumalarının ne iş yaptığına bir baksın? Ben bakacağım ama kendisi de baksın. Koruma işiyle mi ilgileniyorlar, başka işlerle mi meşguller bir baksın” demişti.

<>
<>