Kılıçdaroğlu’nun ‘kaçış planı’ iddialarına AKP’den ilk yanıt

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 3:37 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 3:42 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin grup toplantısında seçim sonrası bir kaçış planı olduğu iddia ederek “Akşam 10’da bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim. Erdoğan tüm belgeler elimde” ifadelerine AKP’den ilk cevap geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kaçış iddiası hakkında, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Sn Cumhurbaşkanımız ve ailesiyle ilgili yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  seçim sonrası bir kaçış planı olduğu iddia ederek saat 22.00’de açıklama yapacağını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Şunu çok iyi bilmen gerekiyor suça bulaşmış bürokrat. Bu birkaç yüz kişiyi kurtarma operasyonunda sen yoksun. O uçaklarda yeri ayrılanlar arasında da sen olmayacaksın. O uçağın kapısı sana hiç açılmayacak. Ben en iyisi bu akşam saat 22.00’de bu skandalı açıklayayım, sen de beni dinle. Amacım pisliğe bulaştırdıkları bu sarmaldan seni yol yakınken kurtarmaktır. Senin üzerinden bitkisel hayata soktukları devleti yeniden canlandırmaktır. Ey devletin şerefli bürokratları bunlarla birlikte sizi de akşam 22.00’de bekliyorum. Sizlerin benim başımın üzerinde yeriniz var. Akşam 22’de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim, milletimi de bekliyorum. Erdoğan sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde”

AKP’DEN CEVAP GECİKMEDİ

Kılıçdaroğlu’nun kaçış planı iddialarını hızlı bir şekilde yalanlayan AKP Sözcüsü Ömer Çelik söz konusu iddianın iftira olduğunu belirtti. Çelik’in konuya dair yaptığı açıklama şöyle:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Sn Cumhurbaşkanımız ve ailesiyle ilgili yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun beyanları, bir siyaset biçimi değil iftira kampanyasıdır…”

“Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar bir sürü temelsiz iddia ortaya atıp belge bilgi açıklayacağım dedi. Ancak açıklamaları hiçbir siyasi netice doğurmadı. Tüm bu açıklamalar çevre kirliliğinden başka bir şey üretmemiştir.”

“Kılıçdaroğlu’nun devlet bürokrasisini sürekli olarak tehdit etmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletini işlemez hale getirmeye dönük bir teşebbüstür. Bu hiçbir şekilde siyasi bir yaklaşım değil, geçmişte örnekleri görülen bir vesayet arayışıdır.”

“CHP yönetimi, siyasete nefret yazılımı yüklemeye çalışıyor. Bu CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın hak etmediği bir durumdur. Nefret siyasetine karşı durmaya kararlıyız.”

“Cumhurbaşkanımızı hiç kimse nefret siyasetinin diliyle tehdit edemez. Cumhurbaşkanımıza nefret siyasetiyle saldıranlara gerekli karşılığı siyaset ve hukuk temelinde vermeye devam edeceğiz…”

Kılıçdaroğlu saat 22’de açıklayacak! “Bir kaçış planının anatomisi, Erdoğan tüm belgeler elimde”