Kılıçdaroğlu’nun iddiası sonrası AKP’den peş peşe açıklama

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 1:58 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 1:58 pm

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın Biden ile Afganlıların Türkiye’ye göç etmeleri konusunda gizli bir anlaşma yaptıklarını iddia etmesi sonrası Dışişleri Bakanlığı’nın ardından bir açıklama da AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı son görüşmede Afganlıların Türkiye’ye göç etmeleri konusunda gizli bir anlaşma yaptıklarını iddia etti. Kılıçdaroğlu, “ABD’ye sesleniyorum: Erdoğan ile yaptığınız bu anlaşmaları, geleceğin iktidar üyesi ve ülkeyi yönetecek ittifak olarak asla kabul etmiyoruz. Kendisine ne dediyseniz, neler söylediyseniz, bunlar Erdoğan’ı bağlar, Türkiye Cumhuriyeti’ni bağlamaz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ABD ile anlaşmasını anlattı

Kılıçdaroğlu’nun iddiasının ardından önceki gün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD’nin açıkladığı “ABD İçin Çalışan Afganlar ve Ailelerine Yönelik Göçmen Kabul Programı” hakkındaki soruya, “ABD’nin açıklaması bölgemizde büyük bir göç krizine neden olacak ve göç yollarında Afganların acılarını artıracaktır” yanıtını verdi. Bilgiç, “Bölgemizde üçüncü ülkelerin kararları neticesinde yaşanan göç krizlerinin yükünün Türk milleti tarafından üstlenilmesini kimse beklememelidir.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri’nden Afgan mülteci açıklaması

BİR AÇIKLAMA DA NUMAN KURTULMUŞ’TAN

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Afgan göçmenlerle ilgili, “Afganistan’da üretilen tüm terör örgütlerinin ana kucağı, yabancı güçlerin işgalidir. ABD yönetiminin ülkemizi bir göçmen istasyonu olarak kullanma planını reddediyoruz; kabul edilemez” dedi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Afgan göçmenlerin nereye gönderileceğine ilişkin hesap yapan emperyalistler, önce Afganistan’ı on yıllardır süren işgalleriyle ne hale getirdiklerinin hesabını versinler. Bütün dünya biliyor ki; Afganistan’da üretilen tüm terör örgütlerinin ana kucağı, yabancı güçlerin işgalidir. ABD yönetiminin ülkemizi bir göçmen istasyonu olarak kullanma planını reddediyoruz; kabul edilemez.”