Kılıçdaroğlu’nun fatura önerisi Meclis’te yankı buldu

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 12:06 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 5:31 pm

Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan zamları geri çekinceye kadar hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” çıkışına siyasi parti ve liderlerinden açıklama geldi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam kendi evinin mutfağından yayınladığı video ile zamlar geri alınıncaya kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun bu önerisi Meclis’te yankı buldu. Siyasi partilerden peş peşe açıklama geldi. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sosyal medyada da çokça tartışıldı.

“BAŞKANIM KANUNA AYKIRI HİÇBİR ŞEY YAPMAZ”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem Kılıçdaroğlu’nun çağrısına Habertürk canlı yayınında yanıt verdi. Erdem, Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla ilgili sorulan “Kılıçdaroğlu gibi faturaları protesto edecek misiniz” sorusuna “Ben sayın başkanımı biliyorsam, başkanım kanuna aykırı hiçbir şey kendi de yapmaz, söylemez ve tavsiye etmez. Ödenmesi gereken fatura ödenecektir.” ifadeleriyle yanıt verdi.

BABACAN: PROTESTO VE BOYKOT HAKKI EN DOĞAL HAK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise öneriye destek verdi. Partisinin “Ekonomi ve Finans Eylem Planı”nı tanıtan Babacan bir gazetecinin konuya ilişkin sorusu üzerine protesto ve boykot hakkının vatandaşların en doğal, anayasal hakkı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’ndan flaş karar! Zamlar geri çekilene kadar fatura ödemeyeceğim!

PAYLAN TELE 1’DE AÇIKLADI: ELEKTRİK FATURALARINI ÖDEMEYECEĞİZ

Bir diğer yanıt ise HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, TELE 1’de yayınlanan Habere Doğru programında Kılıçdaroğlu’nun önerisine destek verdi. Paylan, “Kılıçdaroğlu’nun protestosuna katılıyoruz, elektrik faturalarını ödemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu’na “Tehlikeli sularda kulaç atıyor” diyen Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Dün akşam yine kameranın karşısına geçip “elektrik faturasını ödemeyeceğini” ifade ve iddia etmiş. İlk olarak bu bir tercihtir, ikinci olarak ve daha vahimi sivil itaatsizlik maskesi altına iliştirilmiş bir isyan denemesidir. Bu tehditkâr meydan okumaya göz yumulamaz.

Faturayı ödemezse elektriği kesilmelidir. Günü geldiğinde kuzu kuzu ödeyeceğini, tam tersi bir gelişme olursa milletin bunu ödettireceğini biliyor ve inanıyoruz. Yine de karanlıkta kalmasına gönlüm razı olmuyor. Vicdanı karanlık olsa da, evinin karanlığa gömülmesine üzülürüm.”

HAMZA DAĞ ELEKTRİK FATURALARINDAN CHP’Yİ SORUMLU TUTTU

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, elektrik faturalarındaki artışa tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nu provokasyon yapmakla suçlayan Dağ, CHP’nin enerjide dışa bağımlılığa karşı çıktığını söyledi.

AKP’li Hamza Dağ, CNN Türk’te Dicle Canova’nın sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturasını ödemeyeceği yönündeki açıklamalarına değinen Dağ, “Provokasyon şeklinde yapılan bir açıklama. Vatandaşımız bize yaşadığı sıkıntı aktarıyor. Kılıçdaroğlu bir provokasyon yapıyor.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri, Twitter’dan yaptığı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmiş ve şunları söylemişti:

“Derhal ama derhal KDV’yi yüzde 1’e indir. Senden bir çözüm beklentimiz yok. Sen bizi dinle ve kanamayı durdur, gerisini zaten biz seçim sonrası çözeceğiz. Ayrıca 31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını da geri al. Faturalar 31 Aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. Bu zulümden vazgeç. Bırak insanlar rahat bir nefes alsın.”

Garo Paylan’dan Kılıçdaroğlu’na destek: İhtiyaç sınırına kadar ücretsiz olmalı

Elektrik faturaları için 4 formül üzerinde duruluyor