Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriklerinin kesilmesi dünyada gündem oldu

Yayın tarihi: 21 Nisan 2022 Perşembe 7:41 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 7:42 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüksek fiyatlara karşı elektrik faturasını ödememe kararı alması üzerine bugün Ankara’daki evinin elektriği kesildi. Evinin elektrikleri kesilen CHP liderine siyasilerden destek gelirken yaşanan olay dünya basınına da yansıdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yılbaşından sonra yapılan fahiş elektrik zamlarına tepki olarak elektrik faturasını ödemeyeceğini duyurmuştu. Şubat ayında yaptığı açıklamada, “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, bugün elektriklerinin kesildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamasının ardından bugün CHP liderinin evinin elektrikleri kesildi. Kılıçdaroğlu evinin elektriklerinin kesildiğini Twitter hesabından paylaştığı video ile duyurdu.

KILIÇDAROĞLU’NUN ELEKTRİKLERİNİN KESİLMESİ DÜNYA BASININDA

Öte yandan birçok siyasi yaşanan olayla ilgili Kılıçdaroğlu’na destek verirken Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Engünyurt evinin kapısının CHP liderine açık olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriklerinin kesilmesi de dünya basınında yer aldı. Reuters, CHP liderinin evinin elektriklerinin kesilmesini haberleştirirken “Enflasyon artışı, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı için potansiyel bir rakip olarak görüldüğü Haziran 2023’e kadar yapılacak ulusal seçimler öncesinde Erdoğan’ın popülaritesini vurdu” ifadelerine yer verdi.

Bloomberg de CHP liderinin Ankara’daki evinin elektriklerinin kesilmesini “Türkiye, yılın başında hane elektrik fiyatlarını %125’e varan oranlarda artırdı. Enflasyon Mart ayında bir önceki yıla göre %61,1’e yükselirken, üretici fiyatları %115 artarak enflasyonist baskının devam ettiğinin sinyalini verdi.” ifadeleri ile haberleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesildi