Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır Anneleri ziyaretinin detayları ortaya çıktı

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 10:19 am - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 10:26 am

Deniz Zeyrek, Diyarbakır‘ı ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ziyaretinde ilk olarak Diyarbakır Annelerini ile buluştuğunu açıkladı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretine ilişkin bir yazı kaleme aldı. Zeyrek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun  Diyarbakır’da ilk olarak Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret ettiğini açıkladı.

Deniz Zeyrek, yoğun ilgi ile karşılan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kimseye çaktırmadan” Diyarbakır Öğretmenevi’ne giderek anneler ile görüştüğünü bildirdi. Kılıçdaroğlu’nun HDP il binası önünde anneler ile buluşmamasına ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Zeyrek, “Kılıçdaroğlu’nun HDP önündeki çadırı ziyaret etmesi, iktidar yanlılarınca provoke edilebilirdi. Diyarbakır’daki ilk programında ailelerin temsilcileriyle öğretmenevinde buluşması akıllıca bir hamle olmuştu” dedi.

Deniz Zeyrek,  yazısında Kılıçdaroğlu’nun kendisini Diyarbakır’a bizzat davet ettiğini açıkladı. Zeyrek, 2 Mart’ta yayımladığı ““Üzümün sapı, armudun çöpü demeden…” yazısında 6 muhalefet partisi liderinin güçlendirilmiş parlamenter sistem için mutabakat metni imzaladığı toplantıda CHP’li bir danışmanın Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumasıyla beraber üzerine yürüdüğünü öne sürmüştü.