Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için YSK’ye başvuru yapıldı

Yayın tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba 12:35 pm - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 5:08 pm

Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun cumhurbaşkanı adaylığı için YSK’ye başvuruda bulundu.

Millet İttifakını oluşturan altı partinin liderlerinin imzalarının bulunduğu ittifak protokolü, Yüksek Seçim Kurulu’na sunuldu.

Daha sonra CHP Grup Başkanvekilleri ile Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin temsilcileri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için YSK’ya başvurdu.

CHP ve İYİ Parti TBMM grupları, ayrı ayrı düzenlemiş oldukları kapalı grup toplantılarında Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi ile ilgili grup kararı almıştı.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, başvuruya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Sayın Saadet Partisi Bülent Kaya, DEVA Partisi Medeni Yılmaz, Gelecek Partisi Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün, Demokrat Parti Cemal Enginyurt. Birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık başvurusunu gerçekleştirdik. Milletimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise şunları söyledi:

Sayın basın mensupları, Millet İttifakı’nın bileşenleri, siyasi partilerin temsilcileriyle birlikte 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti TBMM grubu olarak YSK’ya bildirdik. Müracaatımız kabul edildi. Sayın Kılıçdaroğlu bugün itibarıyla 13. Cumhurbaşkanı adayımızdır. Allah nasip ederse, 15 Mayıs sabahı da bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır.

İYİ Parti Grubu’nun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu