Kılıçdaroğlu’nun çağrısı AKP’yi harekete geçirdi! İcralık olan ailelere destek verilecek

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2022 Perşembe 12:15 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2022 Perşembe 12:15 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sosyal medya hesabı üzerinden “Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin…” notu ile paylaştığı videoda borcunu ödeyemeyen vatandaşa çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu’nun videosunun ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ‘dar gelirli ailelere destek paketi’ açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün dikkat çeken bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, videoda “Borçlarınız nedeniyle avukatlar aracılığıyla aranacaksınız. Bunlar tefecidir, bunlar mafyadır. Bunlar aşınıza göz koyanlardır. Sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım.” ifadeleriyle borcunu ödeyemeyen vatandaşa çağrıda bulundu.

Bu açıklamanın ardından iktidardan dar gelirli aileler için destek paketi geldi. NTV’de yer alan habere göre icralık olan 5 milyona yakın ailenin iki bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek.

30 MİLYARA YAKIN BORÇ TASFİYE EDİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni düzenlemeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek.”

Bu amaçla ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek.

Böylece bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.

Paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak.

Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.

Öte yandan temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelen çok sayıda vatandaş elektrik, su faturasını ödemekte zorlanıyor.

 

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın gemisine binen herkesle bir derdim var