Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu evi “yakın” diye bağıran kadının 24 yıl 8 ay hapsi istendi

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 4:01 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 4:36 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘na yönelik Ankara’da gerçekleştirilen linç girişimi hakkında görülen davada savcılık mütaalasını açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu evi “Yakın” diye bağıran  Sevim Gölyeri’nin 24 yıl 8 ay ve CHP Liderine yumruk atan Osman Sarıgün’ün ise 6 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu,  Hakkari’de şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan 2019’da Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Köyü’ndeki cenaze namazına katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine linç girişiminde bulunuldu. Bugün, linç girişimine ilişkin davanın altıncı duruşması Çubuk 2. Asliya Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davada, savcılık mütalaasını açıkladı. Savcılık, Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün hakkında, “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” ve “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret” suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istedi. Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin dışında, “Yakın o evi” diye bağıran Sevim Gölyeri hakkında ise “Suç işlemeye alenen tahrik”, “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret” ve “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle birden fazla kişi tarafından birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla 24 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi. Diğer sanıklar hakkında ise çeşitli suçlamalarla 1.5 yıldan 28 yıl 7 aya kadar hapis cezası istendi.

Duruşmaya; CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel ile CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay takip etti.

Kılıçdaroğlu’nun avukatları, siyasetçilerin görevinin çocukları korumak olduğunu belirtip, onların geleceklerinin karartılmaması gerekçesiyle; olay tarihi itibariyle 18 yaşından küçük olan sanıklar hakkında şikayetçi olmadı. Duruşma, 31 Mayıs’a ertelendi.

YUMRUK ATAN ŞAHIS: UNUTTUM ÇOK ZAMAN GEÇTİ

Kılıçdaroğlu’na yumruk Osman Sarıgün isimli şahıs 30 Kasım’da görülen davada hakimin “Olay nasıl oldu, anlat” sözüne, “Unuttum, çok zaman geçti” diye yanıt vermişti. Sarıgün emniyet ifadesinde, olaydan pişman olduğunu belirterek Kılıçdaroğlu’ndan özür dilemişti.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Sarıgün’ün suçtan kurtulmaya yönelik savunma yaptığını ifade ederek şahsın adam öldürmeye teşebbüsten yargılanması gerektiğini belirtmişti.

ERDOĞAN, LİNÇ GİRİŞİMİNİN VİDEOSUNU İZLETTi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin videosunu izletmişti. 27 Ekim 2021 gerçekleşen toplatıda izletilen  videoda “Kılıçdaroğlu, 2023’te Türk milletinin zilleti tekrar reddedeceğini görecek ve tüm tehditleri için millete yeniden hesap verecektir” ifadeleri yer almıştı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu hareketine Twitter hesabından cevap vererek, “Şahıs, grup konuşması yapıyor; dakikalarca videolarımı gösteriyor. Sevgili Şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin. “Oynatalım Uğurcuğum” siyasetinde sana başarılar diliyorum ” demişti.

CHP: AKP GENEL BAŞKANI AZMMETTİRİCİ OLDUĞU SUÇLARI ÜSTLENMİŞTİR

CHP, sosyal medya hesabından Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun linç videosunu izlettirmesinin ardından yaptığı paylaşımda “AKP Genel Başkanı, bu videoyla azmettiricisi olduğu suçları üstlenmiştir” demişti. CHP’nin paylaşımı şöyleydi:

Bugün, partisinin grup toplantısında, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç ve saldırı görüntülerini izleten AKP Genel Başkanı, bu videoyla azmettiricisi olduğu suçları üstlenmiştir. Er meydanından kaçma Erdoğan, geliyor gelmekte olan!

Savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Kuvayi Milliye’nin özüdür. Partimiz de liderimiz de tehditlere boyun eğmez! Bu ahlaksızlığı aynen iade ederiz. Yüreğin yetiyorsa, kendi seçeceğin bir kanalda Genel Başkanımız’ın karşısına çık @RTErdogan

 

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Delikanlıysan benim istediklerimin tamamını verirsin