Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı’ndan Anadolu Ajansı’na: Planınız sonuç vermeyecek!

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 4:32 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 4:33 pm

Türkiye’nin kader seçimine 2 gün kalırken seçim güvenliği tartışmaları hararetlendi. Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Veli Özdemir ”Anadolu Ajansı seçimi manipüle etmek için iş başında!” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin 14 Mayıs’ta yapılacak kader seçimine 48 saatten az bir süre kalırken, ‘seçim güvenliği’ tartışmaları hâlâ gündemde yerini koruyor.

En son İçişleri Bakanlığı’nın ‘paralel YSK’ girişimi tartışılmış ve daha sonra gazeteci Devrim Gürkan’ın ”TRT’nin seçim yayınını koordine edecek “Kozmik Oda”nın sorumlusunun ise Hasan Öymez olduğu” iddiası gündeme gelmişti.

Öymez, 2019’da İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da da Mansur Yavaş öne geçince veri akışını kesen Anadolu Ajansı’nın (AA) seçim yayın sorumlusuydu.

YSK Başkanı Yener: Kesin olmayan sonuçları aynı gün açıklayacağız

‘PAZAR SAAT 22:00-23:00…’

Seçimlerde bu manipülasyon tartışmaları devam ederken, bir açıklamada CHP Genel Başkan Başdanışmanı Veli Özdemir’den geldi. Sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada Anadolu Ajansı’nın seçim gecesi yayınlayacağı verilere dikkat çeken Özdemir, ”Anadolu Ajansı seçimi manipüle etmek için iş başında! Sandık başlarına göstermelik 2500 eleman göndermeniz, AKP’den gelen verileri yayınlayacağınız gerçeğini kamufle etmeyecektir. Pazar saat 22.00-23.00 arasında, Erdoğan lehine veri açıklama planınız sonuç vermeyecek, bu oyun bozulacaktır.” ifadelerini kullandı.

TRT’de kozmik oda iddiası! RTÜK üyesinden 6 soru

TRT’de seçim öncesi ‘kozmik oda’ kuruldu iddiası