Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Demir: Genel başkanımızın kahvehane değerlendirmesi yandaş medya tarafından çarpıtıldı

Yayın tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 4:15 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 4:17 pm

Başdanışman Deniz Demir, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun her oyunda yeni oyun kağıdı destesi açılması önerisinin kahvehane işletmecilerinin yaşadığı sıkıntıya dikkat çekmek amaçlı yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile yaptığı basın toplantısında iktidarın salgın konusunda yeni strateji belirlemesi gerektiğini söylerken, “Kahveler açık güzel ama kağıt oynamak yasak. Vatandaş kahveye niye gitsin o zaman” açıklamasını yapmıştı. CHP lideri her oyunda yeni oyun kağıdı destesi açılması önerisi yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada gündem olan sözleriyle ilgili başdanışmanı Deniz Demir’den açıklama geldi. Demir, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ‘yandaş medya’ tarafından çarpıtıldığını belirterek, açıklamanın kahvehane işletmecilerinin yaşadığı sıkıntıya dikkat çekmek amacıyla yapıldığını söyledi.

Demir ayrıca söz konusu öneriye, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’in de sıcak baktığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

İktidarın salgın konusunda yeni strateji belirlemesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, kahvehanelerdeki durumu örnek vermişti. “Kahveler açık güzel ama kağıt oynamak yasak. Vatandaş kahveye niye gitsin o zaman” diyen Kılıçdaroğlu bu önlemin de her oyunda yeni oyun kağıdı destesi açmak olduğunu söylemişti.

“Dersiniz ki ‘her oyunda sıfır, yeni kağıt açacaksınız.’ Bitti bu kadar basit. Ama bu düşünülmüyor, akıllarına bile gelmiyor. Çünkü kahvecinin nasıl yaşadığını, hangi koşullarda yaşadığını biliyor mu?” diyen Kılıçdaroğlu’nun sözleri sosyal medyada da gündem olmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını eleştirmişti.