Kılıçdaroğlu’ndan ‘Yunanistan’ çıkışı! “Miçotakis ile Erdoğan’ın ortak noktası var”

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 12:04 am - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 12:04 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerginliğin giderek yükseldiği Türkiye-Yunanistan ilişkileri hakkında, “Miçotakis ile Erdoğan’ın ortak bir noktası var; ikisinin de oyları düşüyor. Haliyle iki popülist savaş kartına oynuyor.” dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik sürüyor. Bugün, Yunanistan Başbakanı Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz ifadesini onların anlayacağı dilde kullandım” şeklindeki açıklamasına yanıt olarak “Ben de onların anlayacağı dilde kendilerine, Yunanistan’da dayılıklara geçit yok diyorum” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Yunanistan gerginliğine sessiz kalmadı. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bu Yunanistan meselesi ve savaş tamtamları ile ilgili… Miçotakis ile Erdoğan’ın ortak bir noktası var; ikisinin de oyları düşüyor. Haliyle iki popülist savaş kartına oynuyor. Kafa bu! Adaların silahlanmasıyla ilgili tavrımız nettir, iktidara geldiğimizde bu meseleyi biz çözeriz.”

Türkeş’in kurmayından Kılıçdaroğlu’na destek: Tayyip Bey kusura bakma