Kılıçdaroğlu’ndan YSK’ya madde madde çağrı: İktidar sahiplerinin demokrasiye karşı kurduğu kumpası reddetmeli

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2019 Cumartesi 11:50 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2019 Cumartesi 12:05 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da CHP’li belediye başkanlarıyla bir arada.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devlet’in gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar. Seçimi iptal ettirmek için kumpasa tezgah hazırlıyorlar. İstanbul seçimleri bir İstanbul seçimleri olmaktan çıkmıştır. İstanbul seçimleri bir demokrasi tercihi noktasına gelmiştir” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına: Belediyelerdeki iyi bir yönetim bizi iktidara taşıyacaktır

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde 250 belediye başkanının yer aldığı, ‘belediye başkanları toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, zorlu bir süreci geride bıraktıklarını, birlikte kazandıklarını ve bütün çalışmalarını birlikte sürdüreceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıdaki konuşmasından satır başları şöyle:

Öyle örnekler vermeliyiz ki belde halkı işte böyle yönetilmeli demeli. Dolayısıyla üstlendiğiz sorumluluk sıradan sorumluluk değil. Seçim bildirgemizi açıklarken bu sorumluluğu üstlendik.

Belediye başkanı ile belde halkı arasında bir güven oluştu. bu güveni perçinleyeceğiz. Daha geniş kitlelere ulaşacağız. Türkiyenin bugünkü şartlarına bakınca kaygılanan milyonlar varken, beldenizdeki kaygıyı siz kaldıracaksınız. Neden türkiye böyle şeffaf yönetilmiyor diyecekler.

10 temel ilkeden bahsettik. Söylemleriniz olumlu olmalı.  Belediye başkanı negatif suçlayıcı bir dil kullanmamalı. Bu seçimde elde ettiğimiz başarıyı kullandığımız dile bağlıyoruz. Her türlü suçlamayı yapıyorlar. Ama biz bunları elimizin tersiyle ittik. Biz kendimize belde halkına güveniyoruz. Onlar geldiler bütün bu suçlamaları çöpe attılar size oy verdiler.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim akşamından bu yana Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) yaşanan süreci anlatırken, sürecin artık bir kumpas halini aldığına işaret ettiği belirtildi.

Kin intikam bunlar yok bizde. Bu şu anlama gelmemeli. Yolsuzluk varsa tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniyorsa üzerine gidilecek. Ama kim gidecek? O işin uzmanı. Ve siz o gerçekleri kamuoyu ile paylaşacaksınız. Sizin bir intikam duygusuyla hareket etmemenizi kul hakkı yemeyenin ne kadar kötü olduğunu gösterir.

Koltuğa oturduğunuzda binlerce ihbar dilekçesi gelecek. İmzasız gelenleri çöpe atacaksınız. Bu tür işlerle uğraşmayacaksınız. Önünüzdeki 5 yıl rüzgar gibi geçer arkadaşlar. Kreşinden semt evlerine kadar tüm bu vaatleri yerine getirmek için hem para bulacak, hem zaman yaratacak hem belde halkına güven vereceksiniz.

Şeffaflık. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete verme. Bizim partimizin temel ilkelerinden biridir. Siyasi partiler içinde bağımsız dış denetimi yaptıran tek parti biziz. (sayıştay dışında) belediye başkanları şeffaf olması lazım. STK’larla işbirliği yapmakta yarar var.

Belediye meclis toıplantılarının kamuoyuyla paylaşılması. 3.5 milyoın kişi ibb nin toplantısını izledi. Olağanüstü bir şey.  Belediye başkanının getirdiği bir proje halkın yararına. Halk o açık toplantıda kimin doğru kimin yanlış yaptığını görmeli.

Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olacak. Vatandaş yakınını ziyaret edecek. Belki cebinde parası yoksun. Bu imkanların bir şekilde sağlanması lazım.

İmamoğlu’nun, “İstanbul’daki durum doğrudan Türkiye demokrasisini ilgilendiriyor” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

engellilere ve kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması lazım. Bu temel ilkeleri açık ayda bir okuyun. İş yoğunluğu arasında unutabilirsiniz.

Kreşler yüzme havuzları spor salonları kütüphaneler bunlar çok önemli gençlerin sporla buluşması lazım kültürle buluşması lazım.

Yoksulluk envanteri oluşturacaksınız. Yardım yapılacaksa ailelerin kapıları çalınacak yardımlar yapılacak. Yoksulluğu teşhir etmek bizim anlayışımızda yoktur. Hanede sigortalı ve ya çalışmayan bir kişi varsa alacaksınız.

Seçimlerden bu yana 1 aydan fazla süre geçti. Bütün seçimler sonuçlandı ist seçimleri sonuçlanmadı. istanbul hangi gerekçeyle karar çıkmadı? YSK’ya sesleniyorum siz dediniz ki bütün oyları sayacağız dediniz. Sonuç değişti mi? Değişmedi. Günlerce sayıldı sonuç değişmedi. Onu da geçtim yine itiraz geldi. 57 sandık yeniden sayıldı yine değişmedi. Ne yapmak istiyor ysk? İyi de bu adamlar neden daha önce itiraz etmediler? Neden tutanaklar oylar sayılırken şerh koymadılar? Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar. Seçimi iptal etmek için tezgah hazırlıyorlar. İyi de bu şikayetler bitmezse ne olacak. ist seçimleri seçim olmaktan çıkmıştır.

YSK’YE MADDE MADDE ÇAĞRI YAPTI

Yüksek Seçim Kurulu’na çağrı yapıyorum:

1- YSK, daha önce verdiği benzer kararlara uymak zorundadır.

2- YSK, sahte delilleri elinin tersiyle itmelidir.

3- YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde oluşturduğu baskılara boyun eğmemelidir.

4- YSK, kazanıncaya kadar seçim yapacağızı anlayışını reddetmek zorundadır.

Türkiye’de gerçek anlamda hakimler var mı, yok mu? Bunu göreceğiz. Bütün dünya görecek. Say diyorlar sayılıyor, tekrar say diyorlar sayılıyor. Sağdan, soldan, aşağıdan, yukarıdan sayıyorsun sonuç değişmiyor. Yine Ekrem İmamoğlu. Bu ülkenin adalete ihtiyacı var.

5- YSK üyeleri, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunmak zorundadır. Aksi halde adalet dağıtamaz.

6- İktidar sahiplerinin demokrasiye karşı kurduğu kumpası YSK reddetmeli.