YKS tepkisi: Gençlerin hayali çalınıyor… 2 milyon genç yok sayıldı

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2020 Salı 12:33 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2020 Salı 6:41 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme sürecine ilişkin açıkladığı kararlardan biri de YKS tarihinin öne alınmasıydı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki toplayan karara ilişkin ”Gençlerimizin hayallerini çalmayın!” dedi. Meral Akşener de, YKS tarihinin öne çekilmesine “2 milyon genç yok sayıldı” diye tapki gösterdi.

AKP iktidarının Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihini öne almasına büyük tepki geldi. Daha önce Temmuz ayında yapılacağı duyurulan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın Haziran ayında yapılacağının açıklanmasına sınava girecek gençler ve ailelerinin yanı sıra siyasilerden de tepki yağdı.

YÖK’ün konuya ilişkin açıklamasında da, Türkiye’de Koronavirüs  salgınıyla mücadele kapsamında YKS’nin 20-21 Haziran olarak belirlenen tarihinin 25-26 Temmuz’a ertelendiği belirtilmişti. Ancak, dün YKS’nin 27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılacağı açıklandı.

KILIÇDAROĞLU: GENÇLERİMİZİN HAYALLERİNİ ÇALMAYIN

YÖK Başkanı Saraç’tan YKS açıklaması

Büyük tepki toplayan karara ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu Twitter’dan açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

”Temmuz ayına ertelenen YKS’nin öne alınarak Haziran’da yapılacak olması; gençlerimizin geleceklerini ve umutlarını çalmak, emeklerini boşa çıkarmak, onlara kulak tıkamaktır! Gençlerimizin hayallerini çalmayın!”

AKŞENER: İKTİDAR 2 MİLYON GENCİN TWEETİNİ GÖRMEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, açıklanmasına sert tepki gösterdi. Akşener, “İktidar 2 milyon gencin tweetini görmedi, duymadı” dedi.

ERDOĞAN: SÜREYİ ARTIRDIK

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “#yks2020, ilk açıklandığı tarihten 1 hafta sonrasına ertelendi. Ancak bu sınavda müfredattaki önemli bir kısımdan muaf olacaksınız. Ayrıca sınav süresini de artırdık. Bunun yanında barajı 10 puan düşürerek 170’e çektik. Bu yılki maraton inşallah çok daha rahat geçecek.#yks2020, ilk açıklandığı tarihten 1 hafta sonrasına ertelendi. Ancak bu sınavda müfredattaki önemli bir kısımdan muaf olacaksınız. Ayrıca sınav süresini de artırdık. Bunun yanında barajı 10 puan düşürerek 170’e çektik. Bu yılki maraton inşallah çok daha rahat geçecek.” dedi.

Öne alınan YKS sınavındaki değişiklikler… YKS sınavında süreyi artırdıklarını söyleyen Erdoğan, barajı 10 puan düşürdüklerini belirtti