Kılıçdaroğlu’ndan ‘Ümit Özdağ’ göndermesi: Sureti muhalif görünen yapılara dikkat

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 12:07 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 1:06 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir video paylaşarak, “Yurttaşlarımıza önerim, sureti muhalif görünen ama psikolojik harp dahilinde kurulmuş yapılara dikkat etmeleridir” dedi.

İktidar medyası ve aralarında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da olduğu bazı siyasiler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 2018’de Atatürk Havalimanı’na ilişkin bir programda kullandığı sözler üzerinden hedef aldı.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaparak, CHP’li Tuncay Özkan’ın paylaştığı videoyu alıntıladı. Paylaşımında isim vermeyen CHP lideri “sureti muhalif görünen yapılara” dikkat edilmesini istedi ve şunları kaydetti:

“Türkiye’de üzerine en çok algısal operasyon yapılan kişiyim. Bu değişmez, ben alışığım. Ancak yurttaşlarımıza önerim, sureti muhalif görünen ama psikolojik harp dahilinde kurulmuş yapılara dikkat etmeleridir. Sarayın troll içeriklerini yayanlara bakmak yeterli olacaktır kanımca.”

ÖZDAĞ’DAN YANIT

Özdağ’dan Kılıçdaroğlu’nun paylaşımına yanıt geldi. Twitter hesabından CHP liderinin paylaşımını alıntılayan Özdağ, “2016/2021’de Suriyeli sığınmacılar kalacak çalıştayı yapan, 2022’de Zafer Partisi’nde halk desteğinden dolayı ‘gönüllü giderler’ noktasına gelen 2.5 milyon mühürsüz oyu kirli referandumda kabullenen sarı muhalefet Zafer Partisinin ana muhalefet olduğunu anladı. @kilicdarogluk” dedi.

Kaftancıoğlu: Pistleri nasıl yerle bir ettiklerinin görülmesini istemediler

NE OLMUŞTU?

CHP lideri söz konusu AKP’nin Atatürk Havalimanı’na ilişkin projelerini çaldığını belirterek, “Proje aynı değil ama yerler aynı” demişti.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Kılıçdaroğlu’nun söz ettiği projenin CHP’li Gülay Yedekçi’ye ait olduğunu paylaşmıştı. Özkan, “Gülay Yedekçi arkadaşımızın projesini çarpıtan trollere diyorum ki, başınıza Kemal Kılıçdaroğlu kadar taş düşsün. Atatürk Havalimanı sizin hayal edemeyeceğiniz güzellikleri barındıracak kadar büyük. Hem havalimanı kalacak hem de o güzelliklere yeniden hayat bulacak” ifadelerini kullanmıştı.