Kılıçdaroğlu’ndan TÜİK Başkanı’na: 84 milyonun ahını zaten aldınız geriye vahı kaldı

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 12:46 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 9:17 am

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Konut Görevlileri Sendikası’nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyareti sonrasında basın açıklamasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, apartman görevlileri ile bir araya gelerek dertlerini dinledi. Sonrasında yapılan basın açıklaması sırasında bir apartman görevlisi Kılıçdaroğlu’na süpürge vererek “Binaların çöpünü, temizliğini bununla yapıyoruz. Başkanım siyasetin temizliğini de siz bununla yapın” dedi. Kısa diyalog katılımcıların gülümsemesine neden oldu.

Erdoğan’ın kur korumalı mevduata destek istemesi hakkında sorulan soruya Kılıçdaroğlu, “Dolar bazında garantiler verildi. Ya bir adam bir şey söylerken söylediğini ölçmeli. Vatandaş ne olacak? Vatandaşın cebinde dolar mı var? Doları taşıyan belli; yanında gezenler. Dolar garantisi alanlar belli; yine yanındakiler. Beşli çetenin kim olduğunu yalnız ben değil tüm dünya biliyor. Şimdi kalkmış çift paradan Türkiye’yi kurtaracağız diyor. Kurtarmak istiyorsan ‘yolları köprüleri hepsini bitiriyorum. Hepsi Türk lirası olacak” diyeceksin. Vatandaşı kandırmasınlar herkes gerçeği biliyor. Ya Allah aşkına apartman görevlilerinin dolarları, euroları mı var. Bir de kalkmış apartman görevlilerinin arabası var diyor. Ya insaf kardeşim ya! 21. yüzyılda yaşıyoruz.”

“ÖNCE AKRABALARININ DOLARLARINI TÜRK LİRASINA ÇEVİRSİN”

Kılıçdaroğlu, elektrik ve doğalgaz gibi ihtiyaç ürünlerine yapılan zamların, “en uyguna çekmeye çalıştık, fedakarlık yaptık” diyerek açıklanması hakkında ise “Fakirden fukaradan yana bu hükümet hiçbir fedakarlık yapmamıştır. Hangi fedakarlığı yaptı? Eğer birilerine imkan sağladıysa onlar dolarla ihale, garanti alanlardır. Bakın hepsi karlı. Şu fakir fukaranın ödediği vergilerden alıyorsun götürüyorsun, onlara kur garantisi olarak ödüyorsun. Sonrada adaletten hukuktan bahsediyorsun, dolarları Türk lirasına çevirin diyorsun. İlk önce kendi akrabalarının, yakınlarının dolarlarını çevirsin bu millete bir örnek olsun görelim bakalım.” dedi.

TÜİK BAŞKANINA DA YANIT VERDİ

TÜİK Başkanı’nın verilerin doğruluğu hakkında “Bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum” sözlerine yanıt vererek şunları söyledi:

“Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum. Saray’dan alınan talimat üzerine enflasyon açıklanıyor. Ya bunlar hiç markete gitmiyorlar mı? Yumurtanın, zeytin yağının fiyatını bilmiyorlar mı? Ne demiş TÜİK başkanı? 84 milyonun ahına giremem mi demiş? 84 milyonun ahını zaten aldınız geriye vahı kaldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYI

“Cumhurbaşkanı adayı olduğunuz söyleniyor, doğruysa ne zaman açıklayacaksınız?” sorusuna ise “Millet İttifakı adayımızı belirleyecek. Hiç kimse şundan en ufak şüphe duymasın 1. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’ndan çıkacak” dedi.

Kulis bilgisi sızdı! Erdoğan, TÜİK başkanına sinirli

Erdoğan Arnavutluk Başbakanı Rama’yı hayrete düşürdü