Kılıçdaroğlu’ndan TELE1, FOX TV ve Halk TV’ye verilen cezalara tepki: Basın hürdür, sansür edilemez!

Yayın tarihi: 16 Nisan 2020 Perşembe 5:25 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2020 Perşembe 5:45 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TELE1, FOX TV ve Halk TV’ye RTÜK tarafından verilen cezalara tepki göstererek bir video mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan “Halkın haber alma hürriyetini savunan gazetecileri asla susturamayacaksınız!” başlıklı bir video mesaj yayınlayarak, basına dönük baskıyı kınadı.

Anayasanın 28. maddesini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Basın hürdür, sansür edilemez. Bugün gerçekten Türkiye’de basın hür mü, sansür edilmiyor mu? Bunu oturup akılla mantıkla düşünmek gerekiyor. 20 Temmuz sivil darbe girişiminden sonra medya büyük bir baskı altındadır. Özgürlüğü sınırlanmaktadır ve sınırlanmaya da devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

RTÜK’ün TELE1’e verdiği cezaya Yargı’dan durdurma kararı! Can Ataklı izleyicileriyle tekrar buluşuyor

‘RTÜK SOPA OLARAK KULLANILIYOR’

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Yine anayasanın aynı maddesi devam ediyor: Devlet basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirler alır. Anayasanın bu hükmüne rağmen tam aksi tedbirler alıyor. Basının, gazetecilerin elini kolunu bağlamak, onları tutuklayıp hapse atmak istiyor. Bunları yaparken de RTÜK’ü sopa olarak kullanıyor. Fox TV’ye, Halk TV’ye, Tele1’e ölçüsüz cezalar veriyor. Haksız cezalar veriyor. Sanıyor ki ben bu cezaları bu gazetecilere verirsem sustururum. Bu ülkede yürekli gazeteciler var. Cesur, haber peşinde koşan gazeteciler var. Halkın aydınlanmasını bilgilenmesini sağlamak için mücadele eden gazeteciler var. Özgürlükten, demokrasiden, hukuktan, adaletten yana olan gazeteciler var. Halkın haber alma hürriyetini savunan gazetecileri asla susturamayacaksınız. Hangi baskıyı kurarsanız kurun bu ülkeye demokrasi ve özgürlüğü getireceğiz.”

Terhisi ertelenen bir asker daha isyan etti: Katilleri, tecavüzcüleri saldınız, bizi niye salmıyorsunuz?