Kılıçdaroğlu’ndan SOL Parti ve TİP’e ziyaret

Yayın tarihi: 3 Mart 2023 Cuma 2:23 pm - Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 3:04 pm

CHP lideri Kılıçdaroğlu, SOL Parti ve TİP’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu SOL Parti’ye ziyareti öncesinde ‘İYİ Parti tavrı’yla ilgili soruyu yanıtsız bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı gündemli toplantısının ardından ilk resmi ziyaretini SOL Parti ve Türkiye İşçi Partisi’ne yaptı. Kılıçdaroğlu’na ziyaretlerde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, genel başkan yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

Önder İşleyen ziyaretin ardından yaptığı açıklamada ise depremler sonrasında büyük bir dayanışma seferberliği yaşandığını, görüşmede toplumun yaralarını sarmaya nasıl devam edeceklerini konuştuklarını söyledi. Görüşmenin aynı zamanda Mersin ve İstanbul’daki protestolarda gözaltına alınan partililer için bir geçmiş olsun ziyareti niteliği taşıdığını belirten İşleyen, “Bizim için bu dayanışma ziyareti çok anlamlıydı.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, görüşme öncesinde İYİ Parti’nin, cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıktığı iddialarına yönelik soruyu yanıtsız bıraktı.

‘SOL PARTİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK’

Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme gelip gelmediği ve SOL Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verip vermeyeceği sorusu üzerine İşleyen, “Biz bu konuyu ele almadık. SOL Parti açısından şunu söyleyebilirim. SOL Parti özellikle AKP kurulduğundan bugüne, 2010 referandumundan bugüne bu ülkenin bu iktidardan kurtulması için mücadele etti” dedi ve şöyle devam etti:

“Türkiye’de Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bütün halka karşı kötülüklerle dolu bir iktidar olduğunu bu deprem süreci içerisinde de gördük. Halkın yararına hiçbir şey yapmayıp sadece halka parmak sallayan, öfkeyle küfreden, tehdit eden iktidarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla biz önümüzdeki süreçte kötülük iktidarına son verme mücadelesinde Sol Parti son derece nettir. Sorumluluğumuzu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da net bir şekilde yerine getireceğiz. Bu süreçte tüm muhalefetin bir ortak adayının olmasını, ortak politikanın gelişmesini çok önemli buluyoruz. Biz bu sorumlulukla davranacağız. Ülkede faşizm varsa yapılması gereken bellidir. Bu iktidarı yenmektir. SOL Parti de bu konuda üzerine düşeni yapacak. Tüm muhalefetin de bu ortak bir sürecin gelişmesi için sorumlu davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim tavrımız bu kadar net.”

TİP’E MECLİS’TE ZİYARET

Kılıçdaroğlu’nun TİP’e ziyareti ise Meclis’te gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti, Meclis Halkla İlişkiler Binası’nda bulunan misafir salonunda TİP ile görüştü. Kılıçdaroğlu’nu, Baş ile İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve partililer karşıladı. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme devam ediyor.

Millet İttifakı ortak adayda uzlaştı! Aday Kemal Kılıçdaroğlu

Kulis: Akşener masadan ayrılacak

Enginyurt: Kimse heveslenmesin bu masa dağılmayacak!