Kılıçdaroğlu’ndan ‘Siz isteyin biz döneriz’ diyen yurt dışındaki gençlere yanıt!

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 5:15 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 5:17 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın farklı noktalarında yaşayan Türk gençlerine ‘ülkenize dönün size ihtiyacımız var’ çağrısı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısına Boğaziçi Üniversitesi mezunu gençlerden yanıt geldi. Gençler, video çekerek, “Siz isteyin biz döneriz” dedi.

“GELİN EVLATLARIM…”

Kılıçdaroğlu gençlerin sözlerine sosyal medya hesabından, “Gelin evlatlarım, dönün gençler. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Sizin hayalleriniz benim hedefimdir” ifadeleriyle yanıt verdi

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu söylemlerinde sık sık Türkiye’deki beyin göçüne dikkat çekiyor.

Ülkeden ayrılan gençlere ‘dönün’ çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu son olarak önceki gün ‘Bay Kemal’in Tahtası-8’ başlığıyla yayımladığı videoda ülkeyi terk etmek zorunda kalan doktor ve hemşirelere seslenerek “Bavullarınız toplayın, sağlık kentlerini kurmak için her birinizi ülkemize geri dönmeye davet ediyorum” sözleriyle seslendi.

Kılıçdaroğlu’nun çağrılarına yurt dışında yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir grup öğrenci cevap verdi.

‘Siz İsteyin, Biz Döneriz’ hareketi başlatan grup, çektikleri videoda şu ifadeleri kaydetti:

“Bizler, ülkesinin ve Cumhuriyet devrimlerinin yüksek mirasını sahiplenmiş hiç olmadığı kadar artan beyin göçünden endişe duyan, bilimin ışığının tüm vatanı aydınlatacağına ve küllerimizden doğacağına inanan Türk gençleriyiz. Bizler bundan tam 100 yıl önce kurulan bir hayalin, mirası ve mirasçılarıyız. Kıvılcımlar olarak geldik, alevler olarak döneriz.”

Kılıçdaroğlu’ndan “Bay Kemal’in Tahtası”nın sekizinci bölümü!