Kılıçdaroğlu’ndan ‘Sinan Ateş’ çıkışı! “Her şeyi biliyoruz”

Yayın tarihi: 21 Ocak 2023 Cumartesi 10:05 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2023 Cumartesi 10:23 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, “CHP’de siyaset yapan ülkücülere sözümdür. Bu kurtlar sofrası kazanamayacak. Sinan Ateş unutulmayacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da gerçekleştirilen suikast sonucunda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

“HER ŞEYİ BİLİYORUZ, KURTLAR SOFRASI KAZANAMAYACAK”

Kılıçdaroğlu, suikasta ilişkin “4 ay sonra adalet önüne çıkarmak üzere çalışmaya başlayacağız” dediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkücü Sinan Ateş’in katillerini 4 ay sonra adalet önüne çıkarmak üzere çalışmaya başlayacağız. Her şeyi biliyoruz. Bu benim gençlerimize ve CHP’de siyaset yapan ülkücülere sözümdür. Bu kurtlar sofrası kazanamayacak. Sinan Ateş unutulmayacak.”

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara’da gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ateş’in ölümünün ardından MHP ve Ülkü Ocakları’nın taziye yayınlamaması ülkücü tabanda tepkilere neden olmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında MHP İstanbul İl Yöneticisi ve iki özel hareket polisinin de bulunduğu 13 kişi tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erdoğan’ın mitinginde açılan Sinan Ateş pankartları toplatıldı

Sakaryalı ülkücüden Kılıçdaroğlu’na: Sinan Ateş olayının üstüne gittiğiniz için Allah razı olsun

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ‘Sinan Ateş’ soruşturmasına ilişkin açıklama