Kılıçdaroğlu’ndan seçim çağrısı: Elinizi vicdanınıza koyun

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 10:46 am - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 10:46 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuştu. Seçim çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, “Oy kullanırken elinizi vicdanınıza koyun” dedi.

Ankara Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuşan CHP lideri, Türkiye’deki sorunları dile getirdi. İktidarın değişmesi için birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Elinizi vicdanınıza koyun oyunuzu öyle kullanın. Olay bir Türkiye olayıdır, bir parti olayı olmaktan çıkmıştır artık” dedi.

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN OYUNUZU ÖYLE KULLANIN”

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Memleket hepimizin memleketi. Sorun hepimizin sorunu. O zaman bu sorunu demokratik yollarla çözmemiz lazım. Sandığa gideceksiniz oy kullanacaksınız. Öyle “gelin bizim partiye oy verin” yok arkadaşlar. Yaptığım çağrı şudur. Elinizi vicdanınıza koyun oyunuzu öyle kullanın. İşsiz evlatlarınızı düşünün. Fakir fukarayı düşünün. Esnafı düşünün. Evinde tencere kaynamayan kadını düşünün ondan sonra oy kullanın. Olay bir Türkiye olayıdır, bir parti olayı olmaktan çıkmıştır artık. Yazık değil mi bu memlekete? Bizim dedelerimiz, babalarımız Milli Kurtuluş Savaşını verdiler. Osmanlı’nın borcunu sonuna kadar ödediler. Hiçbir zaman gidip ülke ülke gidip para dilenmediler. Şimdi bir bakıyorsun Katar’da, bir bakıyorsun Suudi Arabistan’da. Türkiye bu duruma hiç düşmemişti. Yalvarmakla, yakarmakla para mı istenir? Para istersen o sana talimat verecek demektir.

“HİÇ KİMSENİN YAŞAM TARZINI SİYASETE MALZEME ETMİYORUZ”

Helalleşme çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu şu ifadelere yer verdi:

İşin özeti, hepimizin sorumluluğu var. Benim sorumluluğum sizden daha fazla ben bunu da biliyorum. Toplumun her kesimiyle oturup konuşuyorum. Bizim hatalarımız da, eksiğimizde var. Ben bu millete doğruyu söyleyeceğim her zaman. Eksiğimiz var mıydı? Vardı. Kusurumuz var mıydı? Vardı. Yanlışımız var mıydı? Vardı. Şimdi yanlış yapmamaya, milletin sesini dinlemeye, kucaklaşmaya açıkça ifade edeyim toplumun her kesimiyle helalleşmeye gidiyoruz. Hiç kimsenin kimliğini, inancını, yaşam tarzını siyasete malzeme etmiyoruz. Bizim iki kırmızı çizgimiz var bayrağımız ve vatanımız.

Komşularımızın kimliğini, yaşam tarzını sorgulamaya başladık. Bunlar yanlıştır. Siyaset kamplaşma alanı değildir. Siyaset vatandaşa nasıl hizmet ederim bunu anlatma olayıdır. Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Bunu beraber yapacağız.

“BİRLİKTE MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ”

“Bize katılın” diyen Kılıçdaroğlu, “Bize katılmanızı isterim. Adalet istiyorsanız, bize katılın. Hukuk istiyorsanız bize katılın. Bir tek çocuk bu ülkede yatağa aç girmesin diyorsanız bize katılın. Kadın-Erkek eşitliği olsun diyorsanız bize katılın. Tüyü yetimin hakkını koruyun diyorsanız bize katılın. Beraber, birlikte mücadele etmek zorundayız. Gün ayrışma değil birlikte olma günü. Sokağa çıkıp cam, pencere, kapı indirmek, kavga etmek değil derdimiz. Bundan kaçınıyoruz zaten. Sandık gelecek demokratik yollarla gidip oyumuzu kullanacağız. Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

AKP’li vatandaş: Kılıçdaroğlu’nun döneminde ekonomi daha kötüydü