Kılıçdaroğlu’ndan ‘sabit saat’ tepkisi! Sabah karanlığında video çekti

Yayın tarihi: 29 Kasım 2022 Salı 8:09 am - Güncelleme: 29 Kasım 2022 Salı 8:25 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaz-kış saati yerine sabit saat uygulamasının kullanılmaya devam edilmesine sabah karanlığında balkonda video çekerek tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu videoda, “Her şeyden korkmalarına alışmıştık ama gün ışığından korkmaları neyin nesidir?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin sabahları aydınlık olacak. Sabredin, çok az kaldı” notuyla paylaştığı videoda,  sabit saat uygulamasını eleştirdi.

Sabit saat uygulamasına geçilmesi ile ilgili rapor hazırlattığını ifade eden Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Sevgili halkım; kış saatine geçmeyerek bakın çocuklarımıza ne yaptılar? Bu karanlıkta, bu yollara düşen, göz göze kalp kalbe el ele vermeye çalışan insanlarımız; Türkiye’nin sabahlarını karanlığa boğdular. Gerçekten de bu bir trajedidir. Bu saraylıların her şeyden korkmasına alışmıştık da gün ışığından korkmaları neyin nesidir acaba? Hayret ediyorum. Bu cehaleti artık bu ülke kaldıramaz oldu. Ama ben bu cehaletin üreteceği sonuçlarla ilgili bir rapor hazırlattım.

Biyolojik saatimizin en önemli uyaranı gün ışığıdır. Gün ışığı bir sinyaldir. Bu sinyal gelir ve fizyolojik süreçleri kontrol eden çeşitli hormonların üretimi başlar. Bunu engellerseniz çeşitli hastalıklara yol açarsınız.

Bunlar rapor mapor bilmez okumazlar. Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkum ettiler Türkiye’yi. Bunu hemen, mutlaka düzelteceğiz”